Βουλγαροι ακαδημαικοι στο Μουσειο Καλαθοπλεκτικης Ρομα

Στις 5 Δεκεμβρίου 2015, όπως αλιεύσαμε από το facebook του κ. Αντώνη Λιάπη ομάδα Βουλγάρων καθηγητών και συγγραφέων με επικεφαλής τον Στογιάν Ραϊτσέφσκι, μέλος της Ακαδημίας Επιστημών της Βουλγαρίας, συνοδευόμενοι από καθηγητές και διδάσκοντες του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, επισκέφθηκαν και ξεναγήθηκαν στο Μουσείο. Είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν τα υφιστάμενα, αλλά και εκθέματα που παρουσιάζονται για πρώτη φορά. Ιδιαίτερη εντύπωση, μεταξύ άλλων προκάλεσε, η ανακατασκευή αρχαίων καλαθιών, όπως η θρακική ασπίδα, αλλά και το καλάθι της Θεάς Δήμητρας από τοιχογραφία της Πομπηίας.
 
Μεταξύ των επισκεπτών ήταν η κ. Ελένα Αλέκοβα, καθηγήτρια στο πανεπιστήμιο της Σόφιας και πολυβραβευμένη συγγραφέας, ο εκδότης Δημήτερ Δημητρώφ, ο δημοσιογράφος Γκιόργκι Κούλωφ κ.ά.
 
Πέραν της εξαιρετικής μεταφράσεως που πραγματοποίησε η κα Χριστίνα Μάρκου, στους υψηλούς επισκέπτες διανεμήθηκε και ο νεοεκτυπωθείς Μικρός Οδηγός του Μουσείου στην βουλγαρική γλώσσα. Στο βιβλίο εντυπώσεων σημείωσαν ότι, αυτό που συνάντησαν, είναι μοναδικό και ξεπέρασε κάθε προσδοκία τους.Χ.Λ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.