Βουλγαρικες εκλογες και στην Κομοτηνη

Απαρατήρητα

Θα λειτουργήσει ξανά από ό,τι φαίνεται ως εκλογικό κέντρο, για τις επικείμενές Βουλγαρικές εκλογές του Νοεμβρίου, το Δημαρχείο Κομοτηνής, όπως έγινε και στις πρόσφατες εκλογές του Ιουλίου.

Αυτή θα είναι η τρίτη εκλογική αναμέτρηση για το 2021, μιας και οι δύο προηγούμενες δεν κατέληξαν σε οποιαδήποτε κυβέρνηση, και θα συνδυαστεί και με τις Προεδρικές εκλογές της γειτονικής χώρας (ο δεύτερος γύρος των οποίων θα λάβει χώρα μια εβδομάδα μετά).

Είναι πολύ ενδιαφέρουσα πάντως η προσπάθεια της γειτονικής χώρας, μεγάλο ποσοστό της οποίας μετανάστευσε στο εξωτερικό μετά την πτώση του σιδηρού παραπετάσματος, να φέρει τις κάλπες κοντά σε όλη αυτή τη διασπορά, ίσως ελπίζοντας πως δίνοντας τους λόγο στην διακυβέρνηση της χώρας τους, θα μπορέσει στο μέλλον να τους δώσει και λόγο να επιστρέψουν σε αυτή.

Χαρακτηριστικό είναι πως στις εκλογές του καλοκαιριού, λειτούργησαν 791 εκλογικά τμήματα εκτός Βουλγαρίας, παρόλο που στην Ελλάδα ίσως λειτουργήσουν λιγότερα το Νοέμβριο, μιας και πολλοί βρισκόταν σε τουριστικές περιοχές. Και το θετικό είναι πως το σύστημα φαίνεται να λειτούργησε, και κανένας δεν μίλησε για νοθεία ή αρνήθηκε τα αποτελέσματα. Φανταστείτε τι θα γινόταν στη χώρα μας..   

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.