Viral η δηλωση του αντιπεριφερειαρχη Υγειας Κωστα Βενετιδη για τον αντικαπνιστικο

Συγκέντρωσε πληθώρα σχολίων

Viral έχουν γίνει οι δηλώσεις του αντιπεριφερειάρχη Υγείας & Κοινωνικής Πολιτικής της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Κώστα Βενετίδη, σε σχέση με τον αντικαπνιστικό νόμο και ειδικότερα το αίτημα το οποίο κατέθεσε ώστε να υπάρξει ειδική ρύθμιση για τις περιοχές της Βορείου Ελλάδος λόγω ψύχους.
 
Πιο συγκεκριμένα σε δηλώσεις του ο κ. Βενετίδης τόνισε πως υπήρξε αποδέκτης επισημάνσεων και παραπόνων, τόσο από πολίτες όσο και από καταστηματάρχες της Περιφέρειας ΑΜΘ σχετικά με τις συνθήκες έντονου κρύου που δεν επιτρέπουν στους καπνιστές να απολαύσουν τον καφέ τους, καπνίζοντας. «Το πρόβλημα είναι πολύ έντονο στις περιοχές μας, γιατί ο χειμώνας είναι βαρύς. Κάτι που δεν ισχύει στη νότια Ελλάδα, αφού εκεί τα πράγματα είναι καλύτερα όσον αφορά τις θερμοκρασίες και θα πρέπει η Κυβέρνηση να εξετάσει το ενδεχόμενο ώστε υπάρξει μία ειδική ρύθμιση για τις περιοχές μας. Γιατί τα πράγματα είναι δύσκολα τόσο για τον κόσμο που θέλει να βγει έξω και να πάει να πιει τον καφέ του ή να φάει, όσο και για τους καταστηματάρχες» για να σημειώσει επίσης πως «πολύς κόσμος επιλέγει να μείνει στο σπίτι και να παραγγέλνει delivery τον καφέ του, γιατί απλά δεν μπορεί επειδή είναι καπνιστής να πάει για το καφεδάκι του με παρέα».
 
Αρκεί μία ονομαστική αναζήτηση στο διαδίκτυο για να δει κανείς πως η πρόταση του κ. Βενετίδη αναπαράχθηκε από πληθώρα μέσων, πανελλαδικής μάλιστα εμβέλειας συγκεντρώνοντας επίσης πληθώρα σχολίων, στην πλειοψηφία τους χιουμοριστικά.
 
Γεγονός διόλου τυχαίο αν σκεφτεί κανείς ότι η εφαρμογή του αντικαπνιστικού έχει αναχθεί σε ένα από τα μεγαλύτερα “debate” των ημερών.
 
Σε κάθε περίπτωση πάντως οι συντάκτες που αναπαρήγαγαν την εν λόγω δήλωση δεν έκαναν «εκπτώσεις» στα σχόλιά τους διακωμωδώντας κατά κάποιον τρόπο το αίτημα της εξαίρεσης. Χαρακτηριστικό το επίθετο «απίθανος» που συνοδεύει το όνομα του κ. Βενετίδη σε σχετικό ρεπορτάζ ή η κατακλείδα αντίστοιχου άρθρου που προτείνει ως «εναλλακτικό» τίτλο το «Η Ελλάδα που αντιστέκεται». Ε.Γ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.