Βγηκαν τα τραπεζια στην πλατεια

Απαρατήρητα

Οι παλιότεροι (δεν λέμε πόσο) θυμούνται ακόμα την παλιά πλατεία, η οποία, πέρα από το γεγονός ότι είχε κίνηση, ήταν χαρακτηριστική και για τα πολλά τραπεζοκαθίσματα από τις παρακείμενες καφετέριες και τα καφενεία που καταλάμβαναν τον χώρο, μιας και τα πεζοδρόμια που ήταν διαθέσιμα ήταν μικρά.

Έτσι λοιπόν τα καλοκαίρια πολλοί καθόταν στα τραπέζια για να απολαύσουν τον καφέ τους, κάτω από τις τέντες που δέσποζαν στο χώρο, ενώ ήταν κοινό φαινόμενο πολλοί να κάνουν τη βόλτα τους πάνω κάτω στο κέντρο της πλατείας.

Οι καιροί άλλαξαν, η πλατεία πεζοδρομήθηκε και τα τραπεζοκαθίσματα περιορίστηκαν (τις περισσότερες φορές) στα «πεζοδρόμια» μπροστά από τα καταστήματα, όμως ο κορωνοϊός ήρθε και τα άλλαξε όλα.

Έτσι όταν τα καταστήματα ήταν κλειστά, η πλατεία γέμισε ξανά από περιπατητές, ενώ τώρα που η εστίαση και τα καφέ άνοιξαν ξανά, φαίνεται πως θα εμφανιστούν στο κέντρο της πλατείας ξανά τα τραπεζοκαθίσματα.

Ήδη τα πρώτα έκαναν την εμφάνισή τους στην πλατεία, και είμαστε σίγουροι πως σταδιακά θα εμφανιστούν και άλλα, μιας και ο Δήμος Κομοτηνής, κατά τη διάρκεια του κορωνοϊού, ήταν ανοιχτός στην παραχώρηση επιπλέον χώρου λόγω των μέτρων που πρέπει να λαμβάνονται.

Μένει να φανεί κατά πόσο αυτό θα συνεχιστεί, αλλά και πόσο θα το αγκαλιάσουν οι συμπολίτες μας τους επόμενους μήνες, μιας και η σκιά, πλέον, δίνεται από τα λίγα δέντρα της πλατείας και από ομπρέλες που πρέπει να στηθούν.
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.