«Βερολινο», η νεα ποιητικη συλλογη του Χρηστου Ξανθακη

Γνωστός για τη δημοσιογραφική δουλειά του στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία, ο Χρήστος Ξανθάκης έχει αφήσει την ουκ αμελητέα παρακαταθήκη του και σε έναν άλλο τομέα, αυτόν της λογοτεχνίας. Έπειτα λοιπόν από τη συλλογή διηγημάτων «Μια παρτίδα πόκερ», τη μετάφραση του βιβλίου του Βαν Ουντσούρν «Το αλφαβητάρι του μπαρόβιου» και την ποιητική συλλογή «Αόρατοι άνθρωποι», ο τρικαλινός δημοσιογράφος και συγγραφέας έγραψε ακόμα μια σειρά από ποιήματα και τα συνέλεξε σε ένα μοναδικό βιβλίο υπό τον τίτλο «Βερολίνο», το οποίο κυκλοφορεί πλέον από τις εκδόσεις Ιωλκός.
 
Τι είναι όμως το «Βερολίνο»;
 
«Είναι μια πόλη φανταστική που δανείζεται το χαρακτήρα της από τη Θεσσαλονίκη του ’80, το Σαν Φρανσίσκο του Χάντερ Τόμσον και τον πλανήτη του Μικρού Πρίγκιπα. Είναι μια πόλη που κατοικείται από τα φαντάσματα των φευγάτων, αλλά και εκείνων που καβάλησαν το Τείχος του χρόνου και κυκλοφορούν ανάμεσά μας. Είναι μια πόλη που από τα έγκατά της ξεχύνεται η φωνή της Τζόπλιν, βραχνή και κατανυκτική. Στο τέλος τέλος, είναι μια ποιητική συλλογή από τον Χρήστο Ξανθάκη (Ιωλκός, 2015), ένα αισθηματικό ημερολόγιο και μια μουσική σύνθεση από σύμφωνα και φωνήεντα και σιωπές».
 
«Καλό ταξίδι» να του ευχηθούμε και εμείς, από μέρους μας, στους ενίοτε δύσβατους αλλά πάντα όμορφους «δρόμους» της ποίησης! Ν.Β.-Γ.Δ.-Κ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.