Βανδαλισαν το Μουσικο Σχολειο της Καβαλας

Απαρατήρητα

Μετά μεγάλης μας λύπης διαβάσαμε στα συνάδελφα μέσα την είδηση που αφορά στον βανδαλισμό του Μουσικού Σχολείου Καβάλας, όπου το πρωί της Πέμπτης 23 Αυγούστου άγνωστοι μέχρι στιγμής δράστες εισήλθαν και κατέστρεψαν στην κυριολεξία ότι βρήκαν μπροστά τους.

Από γραφεία των καθηγητών και τις αίθουσες διδασκαλίας  μέχρι και τα μουσικά όργανα, που και το κόστος τους γνωρίζουμε αλλά και το γεγονός ότι κάποια είναι δυσεύρετα ειδικά τον καιρό της κρίσης στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ενιαίας Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Καβάλας κ. Πετρόπουλο  ο οποίος περιέγραψε τα όσα αντίκρισε σε ανάρτησή τους στο Facebook «Κάποιοι λοιπόν εισέβαλαν στον υπόγειο χώρο του σχολείου του Μουσικού Σχολείου Καβάλας αφού πήδηξαν από περιβάλλοντα χώρος ύψους 5 μέτρων και στη συνέχεια αφού παραβίασαν και κατέστρεψαν σιδερένια πόρτα, εισήλθαν εντός του χώρου, έσπασαν ξύλινες πόρτες άλλων χώρων, κατέστρεψαν μικρόφωνα στην αίθουσα μουσικής, έσπασαν υλικά που βρήκαν μπροστά τους, κατέστρεψαν αντικείμενα που είχαν χρησιμοποιηθεί σε πολιτιστικές δράσης, κατέστρεψαν ράφια και συρτάρια γραφείων και αφού έβγαλαν όλο το μίσος τους στην συνέχεια τράπηκαν σε φυγή. Φεύγοντας μάλιστα εκτός από τα ίχνη τους, άφησαν πίσω τους σπασμένα μπουκάλια μπύρας που κατανάλωσαν και σίγουρα τα “αποτυπώματα” των βανδαλισμών που προκάλεσαν».

Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ η αποκατάσταση την ζημιών θα γίνει άμεσα από πλευράς της Ενιαίας Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Καβάλας και η οποία θα φροντίσει να λάβει και άλλα μέτρα σε επίπεδο ασφάλειας των σχολικών χώρων, γεγονός ωστόσο που δεν μειώνει την «ασχήμια» του γεγονότος.

Ντροπή και μόνο ντροπή! Ν.Β.

Υ.Γ.: Οι φωτογραφίες είναι του κ. Γιάννη Κομνηνού

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.