«Βαμβακι ειναι ενα ασπρο πραγμα με 7-8 κουκουτσια μεσα…»

Μπορεί να μοιράστηκαν την ίδια πολιτική στέγη, όντας συνυποψήφιοι με το Ποτάμι Ροδόπης στις βουλευτικές εκλογές του περασμένου Ιανουαρίου, αυτό όμως δεν καθιστά απαγορευτική την άσκηση κριτικής εκ μέρους του ενός εις βάρος του άλλου, ιδίως αν ο δεύτερος μπαίνει στα… χωράφια του πρώτου!
 
Ο λόγος φυσικά για τους κ.κ. Σταμάτη Κουρούδη και Ιλχάν Αχμέτ, που οι δρόμοι τους χώρισαν στις αρχές Σεπτεμβρίου, με τον πρώτο να αποχωρεί από την ενεργό πολιτική δράση και με τον δεύτερο να δοκιμάζεται εκ νέου στον στίβο των εκλογών, εξασφαλίζοντας αυτή τη φορά την παρουσία του στα κοινοβουλευτικά έδρανα.
 
Αφορμή για να «ξανασυναντηθούν» οι δύο άνδρες σε έναν ιδιότυπο πολιτικό διάλογο ήταν η πρόσφατη επίσκεψη του κ. Ιλχάν στον Αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και η πρόταση, που κατέθεσε, να αποκτήσει «brand name» το βαμβάκι της Ροδόπης.
 
Όπως φαίνεται, η επίμαχη πρόταση κάθε άλλο παρά ενθουσίασε τον πρώην συνυποψήφιό του και πολύπειρο επιχειρηματία στο χώρο του βαμβακιού. Ο πρόεδρος των «Θρακικών Εκκοκκιστηρίων» ανήρτησε στο facebook το σχετικό δημοσίευμα του «ΠτΘ» και το συνόδευσε με το ακόλουθο καυστικό σχόλιο: «Τελικά όλοι έχουν άποψη για το βαμβάκι. Μάλιστα… (Παρεμπιπτόντως: βαμβάκι είναι ένα άσπρο πράγμα με 7-8 κουκούτσια μέσα)».
 
Στον διάλογο δε, που ακολούθησε, με αφορμή τη συγκεκριμένη ανάρτηση, ο κ. Κουρούδης παρουσίασε ως δύσκολο εγχείρημα τη δημιουργία brand name για το ελληνικό βαμβάκι συνολικά, το οποίο απολαμβάνει ποσοστό 1,1% της παγκόσμιας παραγωγής, πόσο μάλλον για το βαμβάκι της Ροδόπης, που αποτελεί μόνο το 0,086% αυτής. Παρατήρησε επίσης με νόημα ότι «όταν προσπαθούμε να κάνουμε κάτι πανελλήνια, δεν το σαμποτάρουμε με τοπικιστικές κινήσεις». Διατυπώνοντας, επιπλέον, τη γνώμη ότι τέτοια ζητήματα πρέπει να τα οργανώνουν και να τα προωθούν τα ενδιαφερόμενα άτομα και οι επιχειρήσεις του χώρου, επιστράτευσε ξανά το καυστικό ύφος για να παρατηρήσει ότι «όταν βουλευτής πάει να επισκεφτεί υπουργό 9 φορές στις 10 είναι για κακό. Στην καλύτερη περίπτωση είναι για να βγει μια φωτογραφία που θα αναρτηθεί στα καφενεία κάποιων χωριών. Παλαιοκομματικό μεν, κάποια κόμματα και πολιτικοί το προτιμούν δε».Θ.Σ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.