Τρομακτικη «ανοχη» στη βια

Απαρατήρητα

Αν κάτι παρέμεινε σταθερό σε επίπεδο ειδησεογραφίας κατά την διάρκεια του καλοκαιριού, μαζί με τις πυρκαγιές που καθημερινά βρίσκονται στα πρώτα θέματα, δυστυχώς παρέμειναν και τα περιστατικά που αφορούν σε γυναικοκτονίες.

Κάθε εβδομάδα, μην πούμε και μικρότερο διάστημα, δυστυχώς διαβάζουμε για νέες δολοφονίες γυναικών, στην πλειοψηφία των περιπτώσεων από συγγενικά πρόσωπα. Και δεν είναι μόνο αυτό, αλλά και η ενημέρωση που παρέχεται πλέον το τελευταίο διάστημα από την Ελληνική Αστυνομία και αφορούν στα περιστατικά βίας που καταγγέλλονται όπου τα νούμερα, τόσο σε ό,τι αφορά τις καταγγελίες, όσο και σε ό,τι αφορά τις συλλήψεις είναι τρομακτικά.

Χαρακτηριστικό το παράδειγμα της χθεσινής ενημέρωσης (δείτε ΕΔΩ) που κάνει λόγο για 332 συλλήψεις σε περιστατικά οικογενειακής βίας σε σύνολο 554 καταγγελιών στην επικράτεια μόλις το πρώτο 15νθήμερο του Αυγούστου.

Και σαφώς κρατάμε το θετικό, το μόνο της υπόθεσης, γεγονός του ότι πλέον τα περιστατικά ή τουλάχιστον κάποια από αυτά καταγγέλλονται. Σκεπτόμενοι ωστόσο πως πολλά εξ αυτών, όπως η ίδια η επιστήμη λέει, παραμένουν ακόμα στην αφάνεια, πίσω από κλειστές πόρτες σπιτιών, οι προαναφερθέντες αριθμοί αποδεικνύουν ότι ως κοινωνία έχουμε ξεπεράσει κατά πολύ ακόμα και τον χαρακτηρισμό «τρομακτική» στην ανοχή στην βία που επιδεικνύουμε. Που θα έπρεπε εξ ορισμού να είναι μηδενική.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.