Τριτη και… με τηλεδιασκεψη η παρουσιαση για την Τουριστικη Αναπτυξη του Δημου Κομοτηνης

Απαρατήρητα

Είδαν και απόειδαν στο Δήμο Κομοτηνής, με την μελέτη για τη στρατηγική της τουριστικής ανάπτυξης στον Δήμο Κομοτηνής, και μετά από δύο προσπάθειες να παρουσιαστεί δια ζώσης, τελικά φαίνεται ότι πέταξαν, μεταφορικά, τη λευκή πετσέτα, και θα την δούμε (αν δουλέψει σωστά η μετάδοση) μέσω τηλεδιασκέψεως.

Να θυμίσουμε πως την πρώτη φορά, στις αρχές του καλοκαιριού, η συνεδρίαση θα γινόταν στο θερινό ΔΗΠΕΘΕ, όμως μας χτύπησε η κακοκαιρία. Την δεύτερη, πριν από περίπου ένα μήνα, θα πραγματοποιούνταν στο αμφιθέατρο του ιδρύματος Παπανικολάου, όμως εκεί, είχε άλλη γνώμη η πανδημία, μιας και ο εισηγητής μπήκε σε καραντίνα λόγω επαφής με κρούσμα. Έτσι λοιπόν αυτή την Τετάρτη, με την ελπίδα πως τίποτα δεν θα πάει στραβά, θα πραγματοποιηθεί η ενημέρωση προς το Συμβούλιο, μέσω τηλεδιάσκεψης.

Μάλιστα αξίζει να σημειωθεί ότι σε αντίθεση με τις προηγούμενες φορές, που το Δημοτικό Συμβούλιο ήταν μονοθεματικό, αυτή τη φορά περιλαμβάνει ακόμα 20 θέματα, συν τα θέματα προ ημερησίας που αναμένεται να συζητηθούν κατά τη συνεδρίαση, μιας και η επικαιρότητα, με προβλήματα που έχουν ανακύψει στο Δήμο, ήταν αρκετά πυκνή από την τελευταία συνεδρίαση.

Το πιθανότερο είναι πάντως πως αυτή είναι η τελευταία φορά που το Συμβούλιο θα συνεδριάσει στην τρέχουσα θητεία του προεδρείου, μιας και οι εκλογές για την εκλογή νέων θεσμικών συλλογικών οργάνων σε Δήμους και Περιφέρειες θα πραγματοποιηθούν σε μερικές εβδομάδες, την Κυριακή 7 Νοεμβρίου, μια διαδικασία που πάντα καθυστερεί την πραγματοποίηση του επόμενου συμβουλίου (μέχρι να επικυρωθούν τυπικά οι εκλογές από το ΥΠΕΣ).

Και ενώ ο Δήμαρχος κρατά κλειστά τα χαρτιά του, για τις μεταβολές στο σχήμα διοίκησης του Δήμου (γιατί λήγει και η εκ παρατάσεως θητεία των Αντιδημάρχων στις 31 Οκτωβρίου), όλοι μετρούν τις ημέρες μέχρι τις ανακοινώσεις.

Όσο για το δια ταύτα, την τουριστική προβολή δηλαδή του Δήμου; Αυτή πολύ φοβόμαστε πως θα αποτελέσει αφορμή μόνο για αντιπαραθέσεις και παράλληλους μονολόγους. Άλλωστε όλες αυτές οι προτάσεις, δεν έχουν καμία σημασία, αν δεν εφαρμοστούν. Γιατί από ιδέες καλά πάμε, στην εφαρμογή λίγο πάσχουμε…

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.