Τριπλη επιτυχια για την ΠΑΜ-Θ στα Βραβεια Περιβαλλοντικης Ευαισθησιας ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2018

Ο Δήμος Νέστου και ο Παύλος Τουμπουλίδης από την Πολυτεχνική της Ξάνθης έλαβαν βραβεία, ενώ με έπαινο τιμήθηκε ο Σύλλογος Γυναικών Γενισέας Ξάνθης

Τριπλή επιτυχία είχε η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στα φετινά βραβεία Περιβαλλοντικής Ευαισθησίας ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2018, που διοργάνωσε για δέκατη τέταρτη συνεχόμενη χρονιά το ECOCITY. Η τελετή απονομής πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου 2  Ιουνίου, στον υπαίθριο χώρο του παλαιού εργοστασίου καολίνης ενός ιστορικού βιομηχανικού κτηρίου, αναπαλαιωμένου και διαμορφωμένου πλέον Συνεδριακού Κέντρου Μήλου «Γεώργιος Ηλιόπουλος», με την συμμετοχή  περισσοτέρων από 250 εκπρόσωπων Τοπικών Αρχών της Μήλου και των Κυκλάδων, διακεκριμένων επιστημόνων, εκπροσώπων παραγωγικών φορέων και πλήθος πολιτών του νησιού.
 
Συνολικά απονεμήθηκαν 27 βραβεία και ένας έπαινος, τα οποία συνοδεύθηκαν με το αγαλματίδιο που δημιούργησε η νεαρή Μηλία γεωλόγος & εικαστικός Σοφία Τραπατσέλη από πετρωμένη λάβα και χαλκό σε μια συμβολική σύνθεση που αναπαριστά την προστατευόμενη χλωρίδα και την μοναδική γεωφυσική  ταυτότητα της Μήλου.
 

Συγκεκριμένα ο μοναδικός έπαινος της βραδιάς πήγε στον Σύλλογο Γυναικών Γενισέας Ξάνθης για την καλλιέργεια Ζαχαροκάλαμου για Πετιμέζι, ενώ δύο ακόμα βραβεία πήγαν στην ΠΑΜ-Θ.
 
Συγκεκριμένα το βραβείο ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2018 «ΕΠΕΝΔΥΣΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΠΕΝΔΥΣΗΣ» για την τοπική αυτοδιοίκηση απονεμήθηκε στον Δήμο Νέστου σε Συνεργασία με το ΙΓΜΕ και την ΔΕΥΑ Νέστου για το έργο «Εκμετάλλευση Γεωθερμικού Πεδίου Ερατεινού», ενώ κ. Παύλος Τουμπουλίδης από το Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος της Πολυτεχνικής Σχολής Ξάνθης έλαβε βραβείο διπλωματικής εργασίας για την ενέργεια για την εργασία του με θέμα  «Διερεύνηση της Απόδοσης και Εφαρμογής Ηλιακών Συλλεκτών Αέρα στις Κατασκευές».
 
Συγχαρητήρια σε όλους. Ν.Β.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.