Τρεμετε φορτηγατζηδες…

Τώρα λοιπόν που με απόφαση του υπουργού μεταφορών καθορίστηκαν οι δρόμοι στους οποίους δεν επιτρέπεται η κίνηση των φορτηγών, θα εξαφανιστούν τα φορτηγά από τους περιφερειακούς δρόμους, και η μόνη κίνηση τους θα γίνεται από την Εγνατία, μιας και ποιος νόμος στην Ελλάδα δεν εφαρμόζεται;  Πέρα από την πλάκα όμως, έχουμε φτάσει στο σημείο που πρέπει να αποφασίζεις κάτι τρείς φορές για να πεις ότι θα ξεκινήσει να γίνεται, και ακόμα και τότε, είναι αμφίβολο.
 
Και είναι αμφίβολο γιατί εκ των πραγμάτων η εφαρμογή του μέτρου εξαρτάται από την δυνατότητα του κράτους να επιβλέψει το αν παραβιάζεται, και πέρα συγκλονιστικού απροόπτου, η αστυνομία της Ροδόπης και η τροχαία της παραμένουν υποστελεχωμένες.
 
Οπότε πρακτικά τίποτα δεν θα αλλάξει, όμως θα μας μείνει η ικανοποίηση ότι κάναμε κάτι για να περιορίσουμε την κίνηση των φορτηγών στους περιφερειακούς δρόμους. Κάτι είναι και αυτό.Κ.Μ.
 
Υγ. Πάντως αξίζει να τονιστεί ότι μοναδικό φωτεινό παράδειγμα πλήρους παύσης της κίνησης φορτηγών στην περιοχή μας είναι η Εθνική οδός Κομοτηνής- Ιάσμου- Ξάνθης, η οποία μάλιστα περιλαμβάνεται στην απόφαση Σπίρτζη, όμως ο τρόπος με τον οποίο φτάσαμε στο αποτέλεσμα αυτό ίσως δεν ενδείκνυται για τους υπόλοιπους δρόμους…

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.