Τρεις τραυματισμενους πελαργους βοηθησε η Οικολογικη Ομαδα Ροδοπης

Απαρατήρητα

Με τα προβλήματα που προκαλεί η ανθρώπινη αδιαφορία, βρέθηκαν αντιμέτωπα τα μέλη της Οικολογικής Ομάδας Ροδόπης, όταν κλήθηκαν να βοηθήσουν δύο μικρά πελαργάκια και ένα πελαργό με σπασμένο φτερό μέσα σε διάστημα λίγων ημερών.
 
Όπως τονίζουν σε ανάρτησή τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στις 19/7 τους ειδοποίησε κάτοικος της Παραδημής, για ένα μικρό πελαργό που είχε πέσει από την φωλιά του τον οποίο και παρέλαβαν άμεσα.
 
Στις 22/7 η ίδια κυρία τους ενημέρωσε ότι κι άλλο πελαργάκι ήταν ανήμπορο να πετάξει, για αυτό και ειδοποίησαν την ΔΕΗ, της οποίας η ανταπόκριση ήταν άμεση.
 
Με το καλαθοφόρο όχημα της ΔΕΗ ανέβηκαν στην φωλιά ο κ. Βαγγέλης Λαφτσής (τεχνικός της ΔΕΗ) και η κ. Ξανθούλα Παρασκευά (μέλος της Οικολογικής Ομάδας Ροδόπης) και βρήκαν ότι υπήρχε και άλλο ένα πελαργάκι με κομμένο πόδι.
 

Καθάρισαν την φωλιά και διαπίστωσαν, για μια ακόμη φορά, ότι η ανευθυνότητα και η αδιαφορία των ανθρώπων οδηγούν στον θάνατο τα μικρά πελαργάκια, γιατί σκοινιά, τσουβάλια και σπάγκοι, που μεταφέρονται από τους γονείς πελαργούς στη φωλιά ως μαλακό υπόστρωμα, μετατρέπονται σε παγίδες θανάτου για τα μικρά τους, αφού τα πόδια τους ακρωτηριάζονται ή παραμορφώνονται μόνιμα.
 
Αυτό ακριβώς συνέβη στη συγκεκριμένη φωλιά της Παραδημής, όπου τα 2 από τα 3 μικρά ήταν ακρωτηριασμένα και ανήμπορα να πετάξουν, για αυτό και ζητούν από τους συμπολίτες μας, να είναι περισσότερο προσεκτικοί με τα απορρίμματα.
 
Το μεσημέρι της ίδιας ημέρας ο κ. Αντώνης Παπαχαραλάμπους, τους έφερε ένα πελαργό με σπασμένο φτερό, από την περιοχή του Ηφαίστου Κομοτηνής. Τις πρώτες βοήθειες έδωσε η κτηνίατρος κ. Εριφύλλη Καστή, η οποία τους στηρίζει αφιλοκερδώς και μας έχει βοηθήσει πάρα πολλές φορές.
 
Στις 23/7 οι τραυματισμένοι πελαργοί, προωθήθηκαν από την Ομάδα στη Δράση για την Άγρια Ζωή στην Θεσσαλονίκη, όπου και θα έχουν την κατάλληλη ιατρική φροντίδα. Κ.Μ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.