Τρεις Θρακιωτισσες διαπρεπουν στον χωρο της μουσικης

Νέες κυκλοφορίες από τη Μόνικα Καμπασελέ και τις Ελένη και Σουζάνα Βουγιουκλή

Τις νέες τους κυκλοφορίες επικοινώνησαν στο ευρύ κοινό, οι Θρακιώτισσες Μόνικα Καμπασελέ και Ελένη και Σουζάνα Βουγιουκλή, οι οποίες μέχρι στιγμής έχουν καταφέρει να πραγματοποιήσουν σημαντικές μουσικές συνεργασίες.

 Από τη μια, η Μόνικα Καμπασελέ, με καταγωγή από τη Θράκη και το Κονγκό, κυκλοφόρησε τον πρώτο της δίσκο, έχοντας τον τίτλο “Grecofuturisme” αναμιγνύοντας τις μουσικές παραδόσεις, της ελληνικής/θρακιώτικης με την κονγκολέζικη μουσική μέσω της τζαζ και του αυτοσχεδιασμού. Ο δίσκος περιέχει 12 κομμάτια, εκ των οποίων τα μισά είναι στα ελληνικά, ενώ οσονούπω θα ξεκινήσει περιοδεία με το γκρουπ της από τη Γαλλία, προκειμένου να παρουσιαστεί και στην Ελλάδα, έχοντας ως προγραμματισμένη εμφάνιση στην Αθήνα, στις 23 Νοεμβρίου στο Half Note Jazz Club.

Από την άλλη, οι αδερφές Ελένη και Σουζάνα Βουγιουκλή συμμετέχουν στο νέο άλμπουμ του ηλεκτρονικού σχήματος GIDIA που κυκλοφορεί από τη δισκογραφική εταιρία της Νέας Υόρκης L.I.E.S. Records. Οι George Kondaktor και George Lemos (GIDIA) παρουσιάζουν ένα διπλό βινύλιο με τίτλο “STRUGA”, με industrial ήχους και ρυθμούς που ακολουθούν τα μοτίβα των κινήσεων της Μηχανής, έχοντας όμως σαφείς αναφορές στους παραδοσιακούς ήχους των βουνών της Ελλάδας. Στο άλμπουμ συμμετέχει: στα κρουστά ο Iggor Cavalera των Sepultura, ενώ οι αδερφές Βουγιουκλή «ντύνουν» με τις φωνές τους δύο από τα έντεκα κομμάτια του δίσκου.

Καλοτάξιδοι  οι δίσκοι τους, και πάντοτε επιτυχίες. Α.Χ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.