Τρεις εισακτεοι με το καλημερα για το Εσπερινο ΓΕΛ

Απαρατήρητα

Η απουσία ενός Εσπερινό Γενικού Λυκείου στη Ροδόπη ήταν μια χρόνια έλλειψη των σχολικών δομών της περιοχής που είχε επισημανθεί πολλάκις χωρίς όμως να γίνει πράξη. Όλα αυτά βέβαια μέχρι τη σχολική χρονιά 2017-2018 οπότε και το Εσπερινό Γενικό Λύκειο Κομοτηνής άνοιξε τις πόρτες του και υποδέχθηκε τους πρώτους μαθητές του.
 
Αν και ήταν η πρώτη χρονιά λειτουργίας του, αυτό δεν σημαίνει πως το Εσπερινό ΓΕΛ δεν είχε μαθητές που συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις. Μάλιστα οι μαθητές του σχολείου είχαν και αρκετά καλά αποτελέσματα στις πανελλαδικές εξετάσεις, μιας και τρεις μαθητές του θα εισαχθούν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, με ένα εισακτέο στο τμήμα πληροφορικής του Ιονίου πανεπιστημίου, ένα στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών στη Θεσσαλονίκη και ένα στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών της Κομοτηνής.
 
Τα αποτελέσματα αυτά δείχνουν πως η ανάγκη για τη λειτουργία του Λυκείου ήταν σημαντική, αλλά και πως ποτέ δεν είναι αργά για κανέναν να αξιοποιήσει το αναφαίρετο δικαίωμά του στην εκπαίδευση.
 
Εμείς από την πλευρά μας ευχόμαστε καλή επιτυχία στους εισακτέους και ελπίζουμε πως αυτή θα είναι η αρχή για πολύ περισσότερα επιτεύγματα από τους απόφοιτους του εσπερινού ΓΕΛ. Κ.Μ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.