Τραβανε «μπρος» και οι δυο…

Ξεκίνησε κι επίσημα η προεκλογική περίοδος και τα κόμματα έβγαλαν στη δημοσιότητα τις πρώτες τους προεκλογικές καμπάνιες, τα λογότυπα και ορισμένα συνθήματα. Μόνο που παρότι οι πρόωρες εκλογές του Σεπτεμβρίου είναι ένα φαινόμενο πρωτότυπο για τα παγκόσμια δεδομένα, καθότι σπανίζουν οι εκλογικές αναμετρήσεις μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, τα «μεγάλα» κόμματα δεν πρωτοτύπησαν στις καμπάνιες τους.
 
«Μας πήγαν πίσω. Τώρα πάμε μπροστά» δηλώνει το κόμμα του Ευάγγελου Μεϊμαράκη στην προεκλογική του καμπάνια, που είδε το φως της δημοσιότητας προ ολίγων ωρών. «Μόνο μπροστά» δηλώνει ο Αλέξης Τσίπρας στο μπάνερ της τελευταίας ομιλίας του.
 
«Πολύ μπροστά» -κατά τον όρο της νεολαίας- είναι μάλλον τα δύο κόμματα που διεκδικούν την εξουσία το Σεπτέμβρη. Μόνο που είναι τόσο μπροστά που κάνουν την ίδια (σχεδόν) προεκλογική εκστρατεία. Η απορία είναι αν αυτή η σύμπτωση είναι τυχαία, ή αν προμηνύει κάτι περαιτέρω. Μήπως θέλουν να μας δείξουν ότι όποιον και να ψηφίσουμε την ίδια πολιτική θα ακολουθηθεί; Μήπως όλα τα κόμματα της βουλής μας είναι ίδια; Μήπως μιλούμε για μια μετεκλογική συνεργασία που θα πάει τη χώρα «μπροστά»; Μετά από τόσα ρητορικά ερωτήματα, μάλλον τελικά ό,τι μπορούμε να ελπίζουμε είναι ότι όλο αυτό ήταν ένα άσχημο παιχνίδι που «έπαιξε» η ομάδα των επικοινωνιολόγων των δύο κομμάτων, ίσως και τυχαία… Ν.Μ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.