Τραπεζικη αργια τις προσεχεις Παρασκευη και Δευτερα

Ανοιχτά τα καταστήματα- περιορισμένες οι συναλλαγές

Στο Πάσχα των Καθολικών οφείλεται η διήμερη ειδική τραπεζική αργία, που έχει οριστεί για την προσεχή Παρασκευή 30 Μαρτίου και την Δευτέρα 2 Απριλίου, κατά τις οποίες τα καταστήματα των τραπεζών θα είναι ανοιχτά, ωστόσο θα παρέχουν περιορισμένη εξυπηρέτηση στο συναλλακτικό κοινό.
 
Κι αυτό διότι η μη λειτουργία Τραπεζικού Πληροφοριακού Συστήματος δεν επιτρέπει την πραγματοποίηση ορισμένων ηλεκτρονικών διατραπεζικών συναλλαγών.
 
Επίσης διατραπεζικές μεταφορές σε λογαριασμούς άλλων τραπεζών του εσωτερικού και του εξωτερικού και εντολές πληρωμών που θα καταχωρούνται από την Παρασκευή 30 Μαρτίου 2018 έως και τη Δευτέρα 2 Απριλίου 2018, θα εκτελούνται τη Μεγάλη Τετάρτη 4 Απριλίου 2018.
 
Κατά τις παραπάνω ημέρες ειδικής αργίας, όλες οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις που απορρέουν από υφιστάμενες συμβάσεις και της πελατείας τους, καθώς και τις λοιπές εν γένει ληξιπρόθεσμες, την ίδια ημέρα, υποχρεώσεις της πελατείας αυτών προς οποιονδήποτε τρίτο, εκπληρώνονται την επόμενη εργάσιμη ημέρα.
 
Ως εκ τούτου οι πληρωμές οφειλών και τα εμβάσματα που θα καταχωρούνται την Παρασκευή 30 Μαρτίου 2018 και τη Δευτέρα 2 Απριλίου 2018, θα εκτελεστούν την Τρίτη 3 Απριλίου 2018 που θεωρείται ως η επόμενη εργάσιμη ημέρα.N.B.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.