Τουριστικη αναπτυξη… κεκλεισμενων των θυρων

Από Καβάλα και Δράμα ξεκινούν οι συναντήσεις εργασίας της Περιφέρειας

Από Καβάλα και Δράμα ξεκινούν οι συναντήσεις εργασίας με αντικείμενο την τουριστική ανάπτυξη, που διοργανώνει η Περιφέρεια ΑΜΘ, και τις οποίες είχε προαναγγείλει πρόσφατα ο Περιφερειάρχης κ. Χρήστος Μέτιος.

Οι συναντήσεις θα έχουν ως αντικείμενο τον απολογισμό των ολοκληρωμένων και υπό υλοποίηση δράσεων τουριστικής προβολής της Περιφέρειας ΑΜΘ, την κατάρτιση σχεδίου δράσεων Οργανισμού Διαχείρισης και Προώθησης Προορισμού ΑΜΘ (DMO) και την διαμόρφωση προτάσεων αναφορικά με την Τουριστική Προβολή ΑΜΘ στο πλαίσιο της επόμενης προγραμματικής περιόδου του ΕΣΠΑ.

Μέχρι εδώ, όλα καλά θα πει κανείς, όμως μας προκάλεσε εντύπωση το γεγονός ότι οι δύο συναντήσεις εργασίας θα πραγματοποιηθούν κεκλεισμένων των θυρών, με δηλώσεις στους δημοσιογράφους κατόπιν.

Η αλήθεια είναι πως δεν μπορούμε να καταλάβουμε γιατί οι συναντήσεις είναι κλειστές, μιας και σε περιπτώσεις τέτοιων διαβουλεύσεων, θα πρέπει να έχουν σαν στόχο να είναι όσο το δυνατόν πιο ανοιχτές καθώς γίνονται, ώστε και να κατατεθούν ιδέες, αλλά και αυτές να αναλυθούν και να εντοπιστούν τυχόν αδυναμίες τους από διαφορετικές οπτικές γωνίες.

Δεν ξέρουμε γιατί επέλεξε αυτή τη μέθοδο η Περιφέρεια, που αφήνει εκτός και την κοινωνία των πολιτών, εκτός και αν πια οι προτάσεις που έχουν ετοιμάσει για την επόμενη προγραμματική περίοδο είναι τόσο καινοτόμες, που φοβούνται μήπως τις κλέψουν άλλες περιφέρειες.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.