Τωρα που δεν υπαρχουνε διοδια…

Απαρατήρητα

Σχεδόν ολοκληρωμένα είναι τα πλευρικά διόδια στον κόμβο της Εγνατίας στον Ίασμο, και είμαστε σίγουροι πως σύντομα θα ξεκινήσουν να λειτουργούν, γιατί να κάτι πραγματικά αψηφά την πανδημία, είναι το να σε βάλουν να πληρώσεις.

Τώρα μάλιστα που η Εγνατία (φαίνεται πως) είναι ένα βήμα πριν από την παραχώρηση, μάλλον τα συγκεκριμένα διόδια θα αποτελέσουν μέρος της καθημερινότητας μας για πολύ καιρό ακόμα.

Μην ανησυχείτε όμως, η λύση μπορεί να έρθει από άλλη κατεύθυνση. Ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, κ. Αλέξης Τσίπρας, στην Κρήτη, δήλωσε πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, θα κατασκευάσει τον ΒΟΑΚ, τον πολύπαθο δρόμο που παρομοιάζει το γιοφύρι της Άρτας όσο αφορά το πόσες φορές προσπάθησαν να τον ξεκινήσουν, και μάλιστα χωρίς να έχει διόδια (αντίθετα με τα σχέδια της κυβέρνησης).

Από μόνη της η ιδέα δεν είναι κακή, ποιος άλλωστε θέλει διόδια στους δρόμους, που ουσιαστικά περιορίζουν την κινητικότητα (τη στιγμή που υπάρχουν και άλλες λύσεις για την συντήρηση, αν και αυτό δεν είναι του παρόντος). Το πρόβλημα είναι πως αυτή την προσέγγιση, δεν την είδαμε και εμείς οι βόρειοι πολύ, όταν αυξανόταν ο αριθμός των διοδίων, σε κάθε κυβέρνηση. Για αυτό και θεωρούμε πως, τώρα που γυρίζει, είναι ευκαιρία να ζητήσουμε, όλα τα κιλά, όλα τα διόδια: να δεσμευτούν ότι θα καταργήσουν τα διόδια, με ένα νόμο και ένα άρθρο.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.