Τον κουρασαμε

Μικρό το πάλαι ποτέ δουκάτο του Λουξεμβούργου και πώς να αντέξει ένα τόσο μεγάλο άνδρα; Κατάφερε να ξεπεράσει τα στενά σύνορα του κρατιδίου του και να αναδειχθεί σε μια εκ των κορυφαίων προσωπικοτήτων της Ευρώπης. Έχει τη διεύθυνση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και δεν είναι λίγο αυτό. Ο λόγος φυσικά για τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ που άφησε την ραστώνη του κρατιδίου του και έμπλεξε με την ευρωπαϊκή πολιτική σκηνή. Αναζητώντας δόξα και τιμή; Ορμώμενος από μια εσωτερική φωνή που του έλεγε να κάνει το καλό; Ποιος ξέρει;

Κάπου εκεί στα περίχωρα της ΕΕ όμως η μοίρα του επιφύλασσε σκληρό παιχνίδι. Έγιναν εκλογές και η κυβέρνηση άλλαξε. Έτσι ο Ζαν έχασε και έναν καλό του φίλο, τον Αντωνάκη, αλλά και απέκτησε για συνομιλητές κάτι δύστροπους που ήθελαν να μιλάνε όλο για δουλειές και μνημόνια και συμφωνίες και χρέη και λιτότητα. Έτσι από εκεί που είχε έναν Έλληνα φίλο που έλεγε ναι σε όλα και μετά έπαιρνε αλά μπρατσέτα τον Ζαν και πήγαιναν στο Brussels by night, απέκτησε ένα άλλο που μόνο συνεδριάσεις, τηλεδιασκέψεις και συσκέψεις είχε στο μυαλό του. Άνθρωπος της παρέας όπως είναι ο Ζαν δεν ήθελε να τον κακοκαρδίσει και έτσι είπε να υποκύψει στις ορέξεις του νέου του φίλου, του Αλέξη.

Τώρα τελευταία όμως το πράγμα έχει παραγίνει, οι ώρες εργασίας αυξήθηκαν. «Είμαι εξουθενωμένος, είμαι κουρασμένος» δήλωσε ο Γιούνκερ. «Δεν μου αρέσει αυτή η μέθοδος εργασίας που δεν με αφήνει να κοιμηθώ», «δεν μπορούμε να λάβουμε τις σωστές αποφάσεις κουρασμένοι» είπε. Δεν είναι η κατάλληλη μέθοδος εργασίας, είπε ο Γιούνκερ.
Τον κουράζουμε τον κ. Γιούνκερ και δεν μπορεί να πάρει τις σωστές αποφάσεις για την Ελλάδα… Αυτό φταίει! Το βρήκαμε… Είναι άλλωστε που  με τον ύπνο λύνονται όλα τα προβλήματα… Χ.Λ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.