Το ζητημα ειναι να μεινει ανοιχτη η Νυμφαια

Απαρατήρητα

Ανοίγει λοιπόν, εκτός απροόπτου, ο συνοριακός σταθμός της Νυμφαίας τη Δευτέρα, αν και η αλήθεια είναι, πως το εκτός απροόπτου καλύπτει μεγάλο εύρος πιθανοτήτων, όπως μάθαμε πέρυσι.

Βέβαια το ερώτημα που δεν φαίνεται να έχει ξεκαθαριστεί ακόμα, είναι η ακριβής διαδικασία για την είσοδο στην χώρα μας των εμβολιασμένων πολιτών, και κατά πόσο αυτή θα μπορεί να είναι πρακτική το καλοκαίρι, όταν η κίνηση αναμένεται να είναι πολύ μεγαλύτερη.

Ας μην ξεχνούμε άλλωστε, πως η Βουλγαρία, είναι ουραγός στους εμβολιασμούς, με μόλις 1,73% του πληθυσμού πλήρως εμβολιασμένο. Για αυτό και παρά το ενθαρρυντικό γεγονός ότι ξεκινάμε πρώτοι, θα πρέπει να προσέξουμε, γιατί και πέρυσι ξεκινήσαμε ενθαρρυντικά, αλλά τελικά μείναμε εκτός, και τα δραματικά αποτελέσματα για την περιοχή μας είναι γνωστά.

Η σημασία της διατήρησης της Νυμφαίας ανοιχτή γίνεται ακόμα σημαντικότερη για την θερινή περίοδο, αν αναλογιστούμε πως υπάρχει περίπτωση (το πέταξε και ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού κατά το πρόσφατο Περιφερειακό Συμβούλιο) να μην ανοίξουν καθόλου τα σύνορα με την Τουρκία φέτος.

Είμαστε επίσης περίεργοι να μάθουμε τι άλλαξε από πέρυσι, όταν στη Νυμφαία δεν μπορούσαν να γίνουν οι μετακινήσεις τηρώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα, αλλά φέτος μπορούν. Ίσως είναι ένα από τα άλυτα μυστήρια του σύμπαντος…

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.