Το ζηλευτο παραδειγμα του παρκου της Κατερινης

Απαρατήρητα

Ένα ζηλευτό παράδειγμα χώρου πρασίνου, και όχι μόνο, που θα μπορούσε να αποτελέσει οδηγό και για την περιοχή μας, ανήρτησε στο προσωπικό της προφίλ στο facebook η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Εμείς η Πόλη» Φελίνα Καζάκου.
 
Πιο συγκεκριμένα η κ. Καζάκου ανήρτησε φωτογραφικά στιγμιότυπα από το κεντρικό πάρκο της Κατερίνης, με την επισήμανση «οι εικόνες μιλούν από μόνες τους» μην ξεχνώντας βεβαίως να ασκήσει και την απαραίτητη κριτική στην διοίκηση του Δήμου Κομοτηνής για την υφιστάμενη κατάσταση του πάρκου της Αγίας Παρασκευής στην Κομοτηνή, δίνοντας εμμέσως πλην σαφώς και την δική της απάντηση στην ρητορική του δήμου Κομοτηνής που προτάσσει την ευθύνη των πολιτών για την κακή κατάσταση τόσο του εν λόγω χώρου όσο και λοιπών χώρων πρασίνου της πόλης.
 
«Οι πολίτες κουράστηκαν να ακούν και να δέχονται τις δικαιολογίες της Δημοτικής Αρχής.

Κύριοι, οι ευθύνες για την κατάσταση των δημοσίων χώρων ανήκουν κυρίως στη διοίκηση του Δήμου και πρέπει να τις αναλάβετε. Σταματήστε λοιπόν να μεταφέρετε τις ευθύνες στους πολίτες και εργαστείτε έστω και στο τέλος της θητείας σας» έγραψε η ίδια χαρακτηριστικά παραθέτοντας τις εικονιζόμενες φωτογραφίες εν είδει απόδειξης ότι όπου και όταν οι πολίτες και οι διοίκηση θέλουν τα πράγματα μπορούν να γίνουν αλλιώς.
 
Η αλήθεια είναι ότι οι εικόνες είναι εντυπωσιακά όμορφες και άγνωστες, τουλάχιστον, για την υφιστάμενη πραγματικότητα της Κομοτηνής και μόνο με θαυμασμό μπορούμε να τις αντιμετωπίσουμε.
 
Με θαυμασμό αλλά και το ίδιο το αίσθημα ευθύνης που αναλογεί και σε εμάς ως πολίτες, ασχέτως με το ποσοστό που αναλογεί στην διοίκηση του Δήμου, για την υιοθέτηση και κυρίως την διατήρηση τέτοιων υγειών παραδειγμάτων. Γιατί να υπενθυμίσουμε επίσης πως στην πρότερη μορφή του Άλσους ο ζωολογικός κήπος που υπήρχε μπορεί να χάρισε μοναδικές στιγμές στους τότε νεαρούς επισκέπτες του, αλλά ακόμα και τότε ουδεμία σχέση με τα εικονιζόμενα είχε.
 
Το κρατάμε λοιπόν το παράδειγμα, ελπίζουμε και οι διοικούντες! Ν.Β.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.