Το υγιες αγωνιστικο κλιμα και οι παραφωνιες-κακεκτυπα αγωνιστικοτητας

Η επιτυχία ως προς τη μαζικότητα της σημερινής απεργιακής κινητοποίησης ήταν απότοκος-στο μεγαλύτερο ίσως βαθμό- του πρωτοφανούς κλίματος, που δημιουργήθηκε στους κόλπους της τοπικής αγοράς την τελευταία εβδομάδα. Μπορεί η συζήτηση γύρω από τη λειτουργία των καφετεριών της Κομοτηνής να απέκτησε μεγαλύτερες διαστάσεις, από αυτές που πιθανόν να της αναλογούσαν, αλλά οπωσδήποτε, τόσο η τελική απόφαση του κλάδου, όσο και το έντονο παρασκήνιο που εκτυλίχθηκε μέχρι την αναθεώρηση της αρχικής, συνέβαλαν καθοριστικά ώστε να ενθαρρυνθούν περισσότεροι επαγγελματίες της τοπικής αγοράς προς την κατεύθυνση του κλεισίματος των επιχειρήσεών τους. Εξάλλου, θα ήταν μεγάλη παραδοξότητα να κλείσουν οι καφετέριες-πράγμα πρωτοφανές για την Κομοτηνή- και να παραμείνουν ανοιχτά καταστήματα, που δραστηριοποιούνται σε άλλους κλάδους.

Βέβαια, μέσα από αυτό το υγιές αγωνιστικό κλίμα, που διαμορφώθηκε, δεν απουσίασαν οι παραφωνίες-κακέκτυπα αγωνιστικότητας, που έκαναν αρκετούς να μειδιάσουν ειρωνικά. Επρόκειτο για επαγγελματίες της τοπικής αγοράς, οι οποίοι αξιοποίησαν υπέρ του δέοντος τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όχι απλώς για να δηλώσουν τη στήριξή τους στην απεργιακή κινητοποίηση-πράγμα κατανοητό και απόλυτα θεμιτό- αλλά και με εμφανή διάθεση να αυτοπροβληθούν και να προβάλλουν τις επιχειρήσεις τους.

Αποκορύφωμα όλου αυτού του παροξυσμού που προκλήθηκε τα τελευταία 24ωρα ήταν η εμφάνιση στο Εργατικό Κέντρο, στην απεργιακή συγκέντρωση που διοργάνωσαν οι φορείς, ενός εντυπωσιακού πανό που έφερε τα διακριτικά κεντρικής καφετέριας της πόλης. Ο λόγος για τη Λέσχη Κομοτηναίων, η οποία παρουσιάστηκε εξαιρετικά οργανωμένη στο συλλαλητήριο, σε σημείο που θα τη ζήλευαν και τα πλέον οργανωμένα συνδικαλιστικά σωματεία της χώρας.

Βέβαια, η εν λόγω κίνηση έγινε αντικείμενο αρκετών καυστικών σχολίων, καθότι ερμηνεύτηκε από τους παρευρισκόμενους ως προσπάθεια αυτοπροβολής εκ μέρους της ιδιοκτησίας της επιχείρησης. Ίσως να ήταν ατόπημα να υιοθετήσει κανείς δίχως επιφυλάξεις τη συγκεκριμένη μομφή, οπωσδήποτε όμως η «γυναίκα του Καίσαρα» θα μπορούσε εν προκειμένω να επιδείξει ηπιότερο αγωνιστικό ζήλο, για να μην επιτρέψει τυχόν παρερμηνείες… Θ.Σ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.