Το Yellow Fieber, της Κωνσταντινας Κοτζαμανη στο Hellas Filmbox Berlin 2017

Το Yellow Fieber, η δεύτερη ταινία μικρού μήκους που δημιούργησε η Κομοτηναία σκηνοθέτης Κωνσταντίνα Κοτζαμάνη συγκαταλέγεται ανάμεσα στις ταινίες που θα προβληθούν στο Hellas Filmbox Berlin 2017. στην πρωτεύουσα της Γερμανίας.
 
Το Hellas Filmbox Berlin που φέτος θα διεξαχθεί από τις 18 έως και τις 22 Ιανουαρίου στην πρωτεύουσα της Γερμανίας ιδρύθηκε την άνοιξη του 2015 με στόχο να φέρει σε επαφή το γερμανικό κοινό με τη σύγχρονη και καλλιτεχνικά αξιόλογη κινηματογραφική σκηνή της Ελλάδας.
 

Το Hellas Filmbox Berlin σκοπεύει να αποτελέσει χώρο έκφρασης για το «Νέο Ελληνικό Σινεμά», ώστε να αναδείξει μέσω της κινηματογραφικής τέχνης πτυχές της σημερινής ελληνικής πραγματικότητας, των ανθρώπων που δρουν μέσα σε αυτήν, όπως επίσης και των αντιφατικών και ανεξερεύνητων χαρακτηριστικών της. Μέσα από τη ματιά των δημιουργών, η χώρα λαμβάνει πλέον ριζικά διαφορετικό πρόσημο θεώρησης από εκείνο που της επιβάλλουν τα γερμανικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, καθώς μετατρέπεται σε βίωμα έντονο και αδιαμεσολάβητο. Ο ελληνικός κινηματογράφος εμβαθύνει ουσιαστικά εκεί όπου η γερμανική ειδησεογραφία αδυνατεί να εισχωρήσει.
 
Σε αυτό το πλαίσιο, αντιλαμβάνεται το Hellas Filmbox Berlin ως προτεραιότητά του την προβολή και υποστήριξη νέων και πρωτότυπων κινηματογραφικών ειδών από το χώρο της τέχνης, του animation και του πειραματικού σινεμά, εξ ου και η επιλογή της ταινίας της Κωνσταντίνας Κοτζαμάνη -η οποία θα προβληθεί την Κυριακή 22 Ιανουαρίου- στο πρόγραμμα του φεστιβάλ. Χ.Λ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.