Το World Wildlife Fund, οι πυρκαγιες  σε προστατευομενες περιοχες  και οι… συνοριοφυλακες

Kυρία Διευθύντρια,

Ιδιαίτερο έπαινο δικαιούσθε για τη φιλοξενία στις σελίδες της εφημερίδας σας  της έκθεσης της  WWF(World Wildlife Fund) Hellas, η οποία καταλήγει  στο  αυταπόδεικτο συμπέρασμα  «ότι το εθνικό σύστημα δασοπυρόσβεσης έχει αποτύχει και απαιτούνται ριζικές αλλαγές και βελτιώσεις που θα προστατεύσουν τα δάση μας, αλλά και τη ζωή μας.

Γιατί, όπως αναφέρει, πέραν των χιλιάδων ζώων που κάηκαν, των ανθρώπων που χάθηκαν άδικα και των αμέτρητων περιουσιών που καταστράφηκαν, ο έως τώρα απολογισμός είναι αποκαρδιωτικός και για το φυσικό περιβάλλον, αφού από τις φετινές πυρκαγιές επλήγησαν ιδιαίτερα και οι προστατευόμενες περιοχές. Ειδικότερα, μέχρι στιγμής έχουν επηρεαστεί συνολικά πάνω από 700.000 στρέμματα σε 23 Προστατευόμενες Περιοχές (χωρίς να υπολογίζονται οι νέες εκτάσεις που επηρεάστηκαν μετά τις 3 Σεπτεμβρίου που ήταν η τελευταία γεωχωρική καταγραφή από την πυρκαγιά του Έβρου). Αυτές περιλαμβάνουν 18 περιοχές Natura 2000 και 5 Καταφύγια Άγριας Ζωής (ΚΑΖ), ενώ ταυτόχρονα, επηρεάστηκαν 3 σημαντικότατα Εθνικά Πάρκα (Δαδιάς-Λευκίμης-Σουφλίου, Δέλτα Έβρου και Χελμού-Βουραϊκού), καθώς και ο Εθνικός Δρυμός Πάρνηθας».

Γιατί τώρα σας επαινούμε; Γιατί σ’ αυτήν την εποχή του  παραλογισμού που ζούμε πλην των συνεντεύξεων που φιλοξενήσατε με τους ειδικούς για τη δασοπροστασία επιστήμονες, μεταξύ των κειμένων σας υπήρχε και ένα συντευξιαζόμενου δημοσίου προσώπου  που μεταξύ άλλων  μέτρων προστασίας από τις πυρκαγιές ως πρώτο ανέφερε την πρόσληψη συνοριοφυλάκων!!!

Με τιμή,

Ο Δαίμων

Υ.Γ.: Αλήθεια, ποια μέτρα λαμβάνονται για τους μαυρόγυπες που δεν βρίσκουν πλέον τη φωλιά τους στα καμμένα της Δαδιάς;

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.