Το Βυζαντινο Φρουριο «πρωταγωνιστης» σε ταινια του Χολυγουντ

Γυρίσματα στην Κομοτηνή για τη νέα ταινία του Τομ Χανκς

Κατά ριπάς φαίνεται πως έρχονται οι κινηματογραφικές παραγωγές στη χώρα μας, και μετά τη Θεσσαλονίκη και τη Δράμα, σειρά φαίνεται πως έχει η Κομοτηνή, όπου αναμένεται να ξεκινήσουν εντός του χρόνου γυρίσματα για την νέα ταινία στη σειρά ταινιών βασισμένη στον ήρωα του Νταν Μπράουν με ήρωα τον Ρόμπερτ Λάνγκντον, που ξεκίνησε με τον Κώδικα Ντα Βίντσι και συνεχίστηκε με δύο ταινίες και μία σειρά.

Πολλές λεπτομέρειες για την ταινία δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές, αλλά φαίνεται να βασίζονται σε αδημοσίευτη δουλειά του συγγραφέα, ξεπερνώντας το πέμπτο βιβλίο της σειράς, Origin, που διαδραματίζεται στην Ισπανία.

Η επιλογή της Κομοτηνής φαίνεται να έγινε λόγω της διαθρησκευτικότητάς της, έχοντας φιλοξενήσει Χριστιανούς, Μουσουλμάνους και Εβραίους στην ιστορία της.

Έτσι ο Τομ Χανκς, που αναμένεται να επαναλάβει το ρόλο του ως μελετητή των συμβόλων και καθηγητή στο Χάρβαρντ Ρόμπερτ Λάγκτον, θα βρεθεί στην περιοχή από την οποία έχουν περάσει πολλοί πολιτισμοί και κατακτητές, ακολουθώντας τα ίχνη της Καταλανικής Κομπανίας, και τον τάφο ενός από τους αρχηγούς της, του Beranger d’ Enteneca, ο οποίος βρίσκεται θαμμένος κάπου στην πεδιάδα της Ροδόπης.

Στην αναζήτηση του αυτή έχει να αντιμετωπίσει μια μυστική αδελφότητα, η οποία θα κάνει τα πάντα για να κρατήσει τα μυστικά της από την επιφάνεια.

Γυρίσματα αναμένεται να γίνουν κοντά στην περιοχή του Περιθεωρίου, στο βυζαντινό κάστρο της Κομοτηνής, αλλά και στο Παπίκιο όρος.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.