Το «Βραβειο της πιο ησυχης πολης» και η Κομοτηνη

Κυρία διευθύντρια,
 
Τώρα που θεσπίσατε τα «Βραβεία της Ξανθιάς», κάνοντας θριαμβική είσοδο στο νέο έτος, μήπως τελικά από τώρα που είναι νωρίς πρέπει να προβλέψετε και «το Βραβείο της πιο ήσυχης πόλης;»
 
Γιατί το λέμε τώρα αυτό; Μα γιατί ανεπιφύλαχτα ένα τέτοιο βραβείο το δικαιούται η πόλη μας, η Κομοτηνή.
Φύλλο και φτερό δεν κουνιέται στον δημόσιο χώρο, μια και είναι όλα καλά καμωμένα!!! Κι αν δεν είχαμε και ενεργό μητροπολίτη, να μας «κερνάει» και καμιά είδηση – έστω και εκκλησιαστική-, όλα σ’ αυτό τον τόπο θα έμοιαζαν σαν ενσταντανέ από τον πύργο της Ωραίας Κοιμωμένης!!!
 
Γιατί το λέμε τώρα αυτό; Για τα θέματα που ολοένα «σκάνε»-ανοίγουν στις γειτόνισσες θρακικές πρωτεύουσες, στην Ξάνθη και την Αλεξανδρούπολη, και όλο πρωταγωνιστούν στο δημόσιο λόγο κατ’ αντίθεση με τη Νεκρά Θάλασσα που έχει ποτίσει με νέκρα την πόλη μας.
 
Μια χρονιά έτσι η «Γειτονιά του Αϊ Βασίλη» δεν πήγε καλά στην Ξάνθη, να οι αναλύσεις επί αναλύσεων και οι συζητήσεις, ενώ ήδη έχει ανακοινωθεί η ημερομηνία του Καρναβαλιού της!!!
 
Όσο για την Αλεξανδρούπολη, τι να πει κανείς!!! Από την εταιρεία που αναλαμβάνει το LNG πριν είκοσι ημέρες και τα ΒΑΑ της που θα αλλάξουν όλη την παράλια ζώνη της –και τις παλιές αποθήκες του ΟΣΕ- , σειρά αυτές τις ημέρες πήρε η υποδομή του Παλιού Νοσοκομείου, που μετά από 15 χρόνια εγκατάλειψης έχει ρημαχθεί και ο κ. Αδαμίδης του ΠΓΝΑ σωφρόνως κατά την άποψή μας δήλωσε ότι το Πανεπιστημιακό δεν έχει τη δυνατότητα να επενδύσει στη σημαντική αυτή υποδομή, με αποτέλεσμα η πόλη όλη να έχει αρχίσει να συζητά τι θα το κάνει!!! Και με τους βουλευτές της!!!
 
Εμείς, εν τω μεταξύ, εν ησυχία διατελούμε!!! ΑΤΑΡΑΧΟΙ!!!

Με τιμή
 
Ο Δαίμων

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.