Το βιντεο για την εκδηλωση των 50 χρονων του ΔΠΘ στο καναλι του στο youtube

Χρήσιμο υλικό για τους φιλίστορες και τους μελετητές της ιστορίας του πανεπιστημίου

Για τους φιλίστορες της Θράκης και της Κομοτηνής, και ιδιαίτερα για τους μελετητές της ιστορίας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης αξίζει να σημειώσουμε ότι αναρτήθηκε στο κανάλι του ΔΠΘ στο youtube το βίντεο της εκδήλωσης με τίτλο «Διεκδικώντας την ίδρυση του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης – 50 χρόνια από το Συμπόσιο εργασίας της 2ας και 3ης Δεκεμβρίου 1972» που διοργανώθηκε από τις πρυτανικές αρχές του Πανεπιστημίου.

Υπενθυμίζουμε ότι η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2022  στη Λέσχη Κομοτηναίων. Σ’ αυτήν συντόνισε ο πρ. Πρύτανης του ΔΠΘ, Καθηγητής Αλέξανδρος Πολυχρονίδης. Την προσωπική της μαρτυρία για τις προσπάθειες πανεπιστημιακών Καθηγητών για την ίδρυση Πανεπιστημίου στην Κομοτηνή κατέθεσε  η Καθηγήτρια Μαρία Νεγρεπόντη-Δελιβάνη, ενώ ο κ. Άρης Γ. Μανούδης αναφέρθηκε στο ιστορικό των προσπαθειών υποστήριξης, από τοπικούς παράγοντες, της ίδρυσης Πανεπιστημίου στη Θράκη και τον συντονισμό τους από τον Γεώργιο Μανούδη. Μίλησαν, επίσης,  οι Κοσμήτορες της Νομικής Σχολής Καθηγητής Μιχάλης Χρυσομάλλης, και της Πολυτεχνικής Σχολής Καθηγητής Βασίλειος Παπαδόπουλος.

Μπορείτε να δείτε το βίντεο στη διεύθυνση: https://www.youtube.com/watch?v=BN5ti_XaPj8&ab_channel=DemocritusUniversityofThrace. Ν.Τ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.