«Το Βημα της Κομοτηνης»

Ένθετο αφιέρωμα αναμένεται να κυκλοφορήσει με την κυριακάτική έκδοση του Βήματος

Το δικό της αφιέρωμα στην σειρά αφιερωματικών ενθέτων του Βήματος της Κυριακής απέκτησε η Κομοτηνή, καθώς «Το Βήμα της Κομοτηνής» αναμένεται να κυκλοφορήσει με την κυριακάτική έκδοση του Βήματος.

9 καθηγητές και 80 μαθητές του 3ου Γενικού Ενιαίου Λυκείου της Κομοτηνής, κατόπιν πρόσκλησης, όπως αναφέρουν, της εφημερίδας, μπήκαν σε ρόλο δημοσιογράφων, συνομιλώντας με συμπολίτες μας, καλλιτέχνες, συγγραφείς, μουσικούς, ψυχολόγους, αθλητές, εκπαιδευτικούς και δημοσιογράφους καταγράφοντας την δική τους εικόνα από την πόλη της Κομοτηνής, επισκέφθηκαν ιστορικούς και πολιτιστικού χώρους, περιηγήθηκαν σε παλιά αρχοντικά και σύγχρονα κτήρια, άκουσαν προσωπικές ιστορίες και στην συνέχεια συγκέντρωσαν όλο αυτό το υλικό και «έστησαν» το δικό τους έντυπο αφιέρωμα περιγράφοντας την πόλη μας μέσα από την δική τους ματιά.

Όπως μπορεί κανείς να δει από το εξώφυλλο του ενθέτου που μοιράστηκαν οι συντελεστές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ένα κομμάτι της θεματολογίας αφορά στην έμφυλη βία με την φιλοξενία του μηνύματος των παιδιών για έναν πιο δίκαιο κόσμο, την τεχνολογία που όπως αντιλαμβανόμαστε πρωταγωνιστεί η καινοτόμα ομάδα των e-αιμοδοτών, ο Κ. Καραθεοδωρή  και η ιστορία του φιλοξενείται στο κομμάτι των μουσείων της πόλης, ενώ από μία πόλη πρότυπο προσβασιμότητας όπως η Κομοτηνή δεν θα μπορούσε να λείπει και το σχετικό ρεπορτάζ υπό τον τίτλο «Η πόλη που λέει “όχι” σε κάθε είδους αποκλεισμό».

Το νεοσυσταθέν Κέντρο Νεολαίας “Exagono” βρίσκεται επίσης ανάμεσα στην ύλη του ενθέτου, όπως επίσης και το βασικό χαρακτηριστικό της πόλης ήτοι η πολυπολιτισμικότητά της ως ένα «μωσαϊκό» σύνθεσης θρησκειών, μυρωδιών, γεύσεων και ανθρώπων, ενώ οι λογοτέχνες και οι συγγραφείς της πόλης μαζί με «ανήσυχους» όπως τους χαρακτηρίζουν εκπαιδευτικούς μοιράζονται τις δικές τους εικόνες της πόλης.

Αξίζει να σημειωθεί πως το εξώφυλλο της έκδοσης έχει φιλοτεχνήσει ο κ. Κωνσταντίνος Παπαντώνης, φοιτητής της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών αποκλειστικά για «Το Βήμα της Κυριακής».

Τα θερμά μας συγχαρητήρια στο σύνολο των συντελεστών, εν αναμονή και της κυκλοφορίας του.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.