Το βασικο ζητουμενο παραμενει

Συνεχίζει να απουσιάζει η σιδηροδροκική σύνδεση της ΑΜΘ με την υπόλοιπη Ελλάδα

Η επανεκκίνηση των δρομολογίων τρένων, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τις τρεις πρωτεύουσες νομών της Θράκης, ίσως φέρνει κάποια μικρά χαμόγελα, στην τοπική κοινωνία, που τόσα χρόνια «φωνάζει» για την απουσία των επιβατικών αμαξοστοιχιών.

Ειδικά με την άνοδο στις τιμές των καυσίμων, το ιδιαιτέρως οικονομικό εισιτήριο, είναι μια οικονομική λύση για όσους θέλουν να μετακινηθούν στους γειτονικούς νομούς.

Ωστόσο ερώτημα αποτελεί γιατί η επιλογή για δρομολόγια μόνο τις απογευματινές ώρες και όχι απλωμένα καθ΄ όλη τη διάρκεια της ημέρας.  

Όπως επίσης δεν θα πρέπει να παραγνωριστεί πως το βασικό ζητούμενο που είναι η επιβατική σιδηροδρομική σύνδεση με την υπόλοιπη Ελλάδα παραμένει ανεπίλυτη, αφού η λειτουργία των ανακοινωθέντων δρομολογίων περιορίζονται στον χαρακτήρα προαστιακού σιδηρόδρομου.

Χαρακτηριστική είναι η ανάρτηση του κ. Κώστα Κατσιμίγα που σχολιάζει τις παθογένειες που συνεχίζουν να υφίστανται και δημιουργούν ερωτηματικά για τη στάση της Hellenic Train. Γράφει λοιπόν ο κ. Κατσιμίγας:

«Μας δουλεύει κανονικά η Hellenic train!

Τέσσερα απογευματινά δρομολόγια στη Θράκη, μεταξύ Αλεξανδρούπολης και Ξάνθης ανακοίνωσε από σήμερα η Hellenic train, πρώην ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Καμία κουβέντα για σιδηροδρομική σύνδεση της Θράκης με Θεσσαλονίκη και Αθήνα. Κάποιος πρέπει να τους πει ότι τα εσωτερικά δρομολόγια στη Θράκη δεν έχουν κανένα ενδιαφέρον και ως ασύμφορα σύντομα θα καταργηθούν. Ίσως γι’ αυτό γίνεται το εγχείρημα… Τα δε πρωινά δρομολόγια με λεωφορεία στις σιδηροδρομικές διαδρομές εξακολουθούν να υπάρχουν χωρίς επιβάτες. Μόνοι ωφελημένοι είναι οι εταιρείες λεωφορείων που μισθώνουν οχήματα και οδηγούς στον ΟΣΕ και κυκλοφορούν άδεια. Αλήθεια γιατί αυτή η σπατάλη δημοσίου χρήματος; Πότε θα επέμβει κάποιος;

Και κάτι ακόμη, αυτό το τελευταίο δρομολόγιο μεταξύ Κομοτηνής και Αλεξανδρούπολης ( κέντρο) τι αφορά; Έγινε και άλλος σταθμός στο κέντρο της Αλεξανδρούπολης ή πρόκειται για τον παλιό σταθμό που καταργήθηκε πριν 100 χρόνια και σήμερα μετασκευασμένος στεγάζει το 1ο ΚΑΠΗ Αλεξανδρούπολης στην οδό Εθνικής Αντίστασης;

Τόση ξεφτίλα;».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.