Το βαψιμο της Νομικης Σχολης ζητα η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ

Την αισθητική ανάπλαση των χώρων της Νομικής Σχολής αρχής γενομένης από το βάψιμο των χώρων υποδοχής ζητά από την κοσμητεία της σχολής η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Νομικής, τονίζοντας ότι είναι διατεθειμένη να διαθέσει «το απαραίτητο χρηματικό ποσό, τον προσωπικό μας μόχθο καθώς και την ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση του Φοιτητικού Συλλόγου». Με επιστολή που κοινοποίησε η παράταξη στην κοσμήτορα, άσκησε δριμεία κριτική στην πρακτική των προηγουμένων χρόνων εκ μέρους φοιτητών να γράφουν συνθήματα στους χώρους της Νομικής Σχολής καθιστώντας την αντιαισθητική, ενώ τονίστηκε ότι «η δημόσια περιουσία δεν προσφέρεται για κομματική και ιδεολογική προπαγάνδα». 

Αναλυτικά η επιστολή αναφέρει:

«Κυρία Κοσμήτορα,
Αποτελεί αναμφισβήτητο γεγονός η ποιότητα ενός πανεπιστημίου είναι μια συνάρτηση πολλών παραγόντων, ένας εκ των οποίων είναι και οι κτιριακές υποδομές. Ένα επίσης αναμφισβήτητο γεγονός είναι ότι στο βωμό του πανεπιστημιακού ασύλου μειοψηφίες έχουν προβεί σε σειρά βανδαλισμών στους χώρους της Σχολής μας.
 
Η εικόνα αυτή φυσικά δεν αρέσει σε κανένα φοιτητή. Δεν μας αρέσει που οι τοίχοι της σχολής μας είναι γεμάτοι με υβριστικά σχόλια, συνθήματα ή απλά βαμμένοι με κόκκινη και μαύρη μπογιά. Αρκεί μια βόλτα στους τομείς της Σχολής για να διαπιστώσει και ο πιο δύσπιστος πόσο πιο όμορφη είναι η Σχολή μας εκεί που δεν έφτασαν τα σπρέι τους. Θα πρέπει δε κάποιοι να αντιληφθούν ότι η δημόσια περιουσία δεν προσφέρεται για κομματική και ιδεολογική προπαγάνδα.
Για τους παραπάνω λόγους, η παράταξή μας προτείνει το βάψιμο και γενικότερα την αισθητική ανάπλαση των χώρων της Σχολής, αναλαμβάνοντας να προσφέρει ο,τιδήποτε απαιτείται για να πραγματοποιηθεί το τολμηρό αυτό εγχείρημα. Είμαστε διατεθειμένοι να διαθέσουμε το απαραίτητο χρηματικό ποσό, τον προσωπικό μας μόχθο καθώς και την ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση του Φοιτητικού Συλλόγου για την προσπάθεια αυτή.
 
Ελπίζουμε ότι θα εγκρίνετε την πρότασή μας και θα συμβάλετε στην προσπάθειά μας να βελτιώσουμε ουσιαστικά το Πανεπιστήμιό μας, στο οποίο τόσες ώρες περνάμε καθημερινά. Τρέφουμε δε την βαθύτατη πεποίθηση ότι σε ένα τέτοιο ζήτημα που είναι υπεράνω ιδεολογίας, το σύνολο των φοιτητών θα σταθεί στο πλευρό της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Νομικής».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.