Το Τμημα Ψυχολογιας στο Διδυμοτειχο εχει πολλα επεισοδια ακομη…

Απαρατήρητα

Συνεχίζεται η προσπάθεια για την λειτουργία του Τμήματος Ψυχολογίας του ΔΠΘ στο Διδυμότειχο, από την επόμενη χρονιά, η οποία έχει περάσει από 40 κύματα, και ακόμα φαίνεται πως θα περάσει από ακόμα 40.

Και αυτό γιατί ενώ το Δημοτικό Συμβούλιο Διδυμοτείχου πήρε κάποιες αποφάσεις για τα κτιριακά θέματα, ακόμα απομένει πολύς δρόμος.

Πώς φτάσαμε όμως μέχρι εδώ;

Πριν από δύο εβδομάδες περίπου εβδομάδες, φαινόταν πως είχε βρεθεί λύση: όλοι οι εμπλεκόμενοι είχαν έρθει στην Πρυτανεία, στην Κομοτηνή, όπου ο Πρύτανης, πίεσε μέχρι να βρεθεί λύση.

Δεν ξέρουμε αν ήταν η πίεση ή αν επικράτησε τελικά πνεύμα ομοψυχίας, και φαίνεται πως προτάθηκαν από το Δήμο άλλα κτίρια, πέρα από τα σχολικά, για την λειτουργία του Πανεπιστημίου.

Και ενώ φαινόταν πως η λύση είχε βρεθεί, και οι τοπικοί φορείς ετοιμαζόταν να πετάξουν το μπαλάκι (ή μάλλον την απόφαση) στο γραφείο του Υπουργού Παιδείας κ. Συρίγου για υπογραφή της ίδρυσης του Τμήματος, προέκυψαν ξανά ζητήματα με τα κτίρια στα οποία θα γινόταν παραχώρηση.

Για να μην τα πολυλογούμε, έγιναν ξανά συναντήσεις και συζητήσεις, με το Δήμο τελικά να φέρνει προς έγκριση στο Δημοτικό Συμβούλιο τρία θέματα.

Το ένα αφορά την παραχώρηση, του 3ου Δημοτικού Διδυμοτείχου τελικά, στο ΔΠΘ, μιας απόφαση που βρίσκει αντίθετους τους γονείς, που μιλούν για δικαστικές προσφυγές.

Όσο και αν φαίνεται η συγκεκριμένη απόφαση να έχει εκκρεμότητες, έχει πολύ λιγότερες από τις επόμενες: ο Δήμος ζητά την παραχώρηση της κυριότητας συνολικά από την ΕΤΑΔ κτιρίου στο οποίο στεγάζεται σήμερα η ΔΕΥΑΔ και θα στεγάσει τις διοικητικές υπηρεσίες του ΔΠΘ (για το οποίο, δεδομένου ότι εμπλέκεται η ΕΤΑΔ, να τους ευχηθούμε καλή τύχη).

Παράλληλα θα ζητήσουν την παραχώρηση από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων έκτασης περιμετρικά της πόλης, όπου θα κατασκευαστούν οι εγκαταστάσεις του νέου τμήματος.

Όλα αυτά δείχνουν πως το ζήτημα της ίδρυσης του Τμήματος, πάει ένα βήμα μπρος, δύο πίσω. Και όλο αυτό, πάει και την ίδρυση του τμήματος Εργοθεραπείας στην Κομοτηνή, πίσω μαζί του.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.