Το Τμημα Οικονομικων Επιστημων του ΔΠΘ πρωτοπορει στην ερευνα

Μεταδιδακτορική ερευνητική πρόταση αποφοίτου του έγινε δεκτή προς χρηματοδότηση από το πρόγραμμα Decision MAKErS

Την πολύ καλή δουλειά που γίνεται στο Τμήμα Οικονομικών του ΔΠΘ αλλά και την πρωτοπορία στην ερευνητική σκέψη που συνδυάζεται με τις τεχνολογικές εξελίξεις έρχεται να αποδείξει, άλλη μια φορά, η αποδοχή προς χρηματοδότηση ως μεταδιδακτορική έρευνα στα πλαίσια του προγράμματος Decision MAKErS post-doctoral program στο Πανεπιστήμιο του Στρασβούργου για δύο χρόνια της ερευνητικής πρότασης του Καβαλιώτη κ. Μανώλη Σοφιανού, απόφοιτου του προπτυχιακού προγράμματος, του MBA και διδάκτορα του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών.

Η πρόταση που έγινε δεκτή αφορά την πρόγνωση του χρέους στην Ευρώπη με μεθόδους Μηχανικής Μάθησης και ήταν μια από τις 3 που θα χρηματοδοτηθούν – η μοναδική στα Οικονομικά.

Το γεγονός έκανε γνωστό ο Καθηγητής του Τμήματος κ. Θεόφιλος Παπαδημητρίου, ο οποίος ανέφερε πως «για άλλη μια φορά ξεχωρίζει το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του ΔΠΘ στον παγκόσμιο ακαδημαϊκό χάρτη από τις μεθοδολογίες της Μηχανικής Μάθησης (και της Τεχνητής Νοημοσύνης) που δουλεύουμε με τον Περικλή Γκόγκα και τους φοιτητές μας».

«Μανώλη καιρός να ξεσκονίσεις τα γαλλικά σου, τo Université de Strasbourg σε περιμένει. Πολλά συγχαρητήρια, είμαι πολύ περήφανος για σένα. It’s a Long Way to the Top (If You Wanna Rock ‘N’ Roll), αλλά αξίζει τον κόπο. Από εδώ και πέρα θα το καταλάβεις» επεσήμανε ο ίδιος προς τον μεταδιδακτορικό ερευνητή.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.