Το τελικο καρφι στο φερετρο του Τμηματος Ελληνικων Σπουδων του ΔΠΘ;

Την πρόθεση του Υπουργείου Παιδείας να προωθήσει τα προπτυχιακά ξενόγλωσσα προγράμματα σπουδών μόνο μέσω του Διεθνούς Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης εξέφρασε ο υπουργός Παιδείας κ. Κώστας Γαβρόγλου, κατά τη συνέντευξη τύπου για την Τριτοβάθμια εκπαίδευση που παραχώρησε την Πέμπτη.
 
Όπως τόνισε, υπάρχει μια νομοθεσία που λέει ότι δύνανται να ιδρυθούν τμήματα τα οποία να παρέχουν προπτυχιακές σπουδές σε ξένη γλώσσα για άτομα που δεν είναι μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
 
Αυτή τη δυνατότητα έχει το Διεθνές Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, σημείωσε, υπενθυμίζοντας πως το Διεθνές Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης έχει ορισμένα μεταπτυχιακά που λειτουργούν, αλλά δεν έχει προπτυχιακά παρ’ όλο που προβλέπει η θεσμοθέτησή του.
 
Για αυτό και «πρότεινε» σε συνεργασία με άλλα τμήματα των ελληνικών πανεπιστημίων και ΤΕΙ, να δούνε τι δυνατότητες υπάρχουν για τέτοιου είδους συνεργασίες και προοπτικές, σημειώνοντας πως αυτά θα είναι αναλυτικά και ως προς τον τρόπο που μπαίνουν οι φοιτητές και ως προς την ποιότητα των προγραμμάτων σπουδών και ως προς το κόστος και ως προς το ευρωπαϊκό δίκαιο.
 
Όπως φαίνεται λοιπόν το Τμήμα Ελληνικών Σπουδών του ΔΠΘ, το οποίο έχει δημιουργηθεί εδώ και χρόνια και είναι έτοιμο, θα πρέπει να περιμένει, είτε αν θα δεήσει το Διεθνές Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης να συνεργαστεί μαζί του, ή κάποιον άλλο υπουργό που μπορεί να αλλάξει άποψη, μιας και το Ελληνικό σύστημα παιδείας το έχουν καταντήσει σαν την φτηνή πόρνη: ο κάθε πελάτης-υπουργός την κάνει ότι θέλει.
 
Βέβαια θα πείτε, πως ο νόμος προβλέπει και τη λειτουργία του Τμήματος στην Κομοτηνή, απλά δεν έχει υπογραφεί το προεδρικό διάταγμα. Δε βαριέσαι, και κάτι για Διδασκαλείο στην Αλεξανδρούπολη έλεγε ένας νόμος, αλλά…Κ.Μ.
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.