«Το πραξικοπημα στο εσωτερικο του ΠΑΣΟΚ δεν θα περασει»

Φώφη Γεννηματά: «Ηθικά και πολιτικά απαράδεκτο να υβρίζονται βουλευτές και στελέχη που αποφάσισαν με δική τους βούληση να συμπορευτούν μαζί μας»

Σύσσωμη η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ που συνεδρίαζε όλη μέρα χθες στην αίθουσα της Γερουσίας στην Βουλή, τάχθηκε εναντίον του «πραξικοπήματος», όπως χαρακτηρίστηκε η στάση ορισμένων μελών στην ΚΠΕ του προηγούμενου Σαββάτου, που υποστηρίχθηκε και από στελέχη όπως ο γραμματέας Στεφάνος Ξεκαλάκης και ο ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης.
 
Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά προανήγγειλε έκτατο συνέδριο για το προσεχές φθινόπωρο μετά το προγραμματικό συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης που είναι προγραμματισμένο για το διάστημα 30 Ιουνίου – 2 Ιουλίου.

Η Κεντρική Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου (ΚΟΕΣ), θα έχει την ευθύνη για το σύνολο των αποφάσεων που σχετίζονται με το Συνέδριο και θα έχει Γραμματεία και  Συντονιστή. Οι αρμοδιότητες του Γραμματέα της ΚΠΕ μεταβιβάζονται στον Συντονιστή της ΚΟΕΣ. Οι αρμοδιότητες του Πολιτικού Συμβουλίου μεταβιβάζονται στη Γραμματεία της ΚΟΕΣ και οι αρμοδιότητες της ΕΚΑΠ σε Επιτροπή  της ΚΟΕΣ.
Η Φώφη Γεννηματά τόνισε χαρακτηριστικά ότι «είναι ηθικά και πολιτικά απαράδεκτο να υβρίζονται βουλευτές και στελέχη που αποφάσισαν με δική τους βούληση να συμπορευτούν μαζί μας, αναγνωρίζοντας την πολιτική και τη δράση μας».
 
«Έχω αποδείξει ότι σέβομαι απόλυτα την διαφορετική άποψη, την διαφωνία. Την έχουμε κατοχυρώσει στις διαδικασίες μας. Αλλά η διαφορετική άποψη πρέπει να εκφράζεται με συνέπεια, τόλμη, ευθύνη στο φως της ημέρας. Ναι χρειαζόμαστε καθαρές λύσεις! Για καθαρές όμως λύσεις χρειάζονται  καθαροί άνθρωποι,  καθαρές συνειδήσεις και καθαρές απαντήσεις: Θέλουμε μία μεγάλη παράταξη ή ένα μικρό κόμμα που οι συσχετισμοί των μηχανισμών θα οδηγούν σε  αέναες  διαπραγματεύσεις νομής της κομματικής εξουσίας;
 
Θέλουμε μία αυτόνομη παράταξη ή ένα βολικό  παρακολούθημα που θα γίνεται συμπλήρωμα από δω και από εκεί, κατά το δοκούν, με στόχο πάντα τη διασφάλιση προσωπικών ρόλων;
 
Θέλουμε ένα άχρωμο φιλελεύθερο μόρφωμα ή μία παράταξη με συγκεκριμένο ιδεολογικό και πολιτικό πρόσημο; Και βέβαια είναι άλλο η διαφωνία και άλλο η ανοιχτή υπονόμευση σε ότι δεν ελέγχεται ή δεν εξυπηρετεί προσωπικούς στόχους. Και αυτό μάλιστα να παρουσιάζεται ως δήθεν νέο. Το νέο δεν είναι σημαία ευκαιρίας. Και μάλιστα ευκαιρίας για κλεφτοπόλεμο και εσωκομματική γκρίνια. Είναι θλιβερό να βλέπουμε στελέχη τη μια στιγμή να κόπτονται για  τα σύμβολα και την ιστορία και σε μια νύχτα να επιδιώκουν τη διάλυση».
 
Μάλιστα, πολλοί βουλευτές μέσα στην ΚΟ υποστήριξαν την άποψη ότι υπάρχει σε εξέλιξη σχέδιο που στηρίζεται από τη ΝΔ και τραπεζικά συμφέροντα για να πληγεί η ενότητα του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗ.ΣΥΜ, διαβλέποντας και πολιτική αξιοποίηση όλων αυτών των γεγονότων και από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ.Δ.Δ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.