Το πιο γρηγορο μαχαιρι της Αλεξανδρουπολης

Απαρατήρητα

Η εκδήλωση της παρουσίασης του Ημερολόγιου-Λευκώματος 2019 «Εικόνες από την οικονομική ζωή της παλιάς Αλεξανδρούπολης» στο Δημοτικό Θέατρο της Αλεξανδρούπολης είχε και αρκετές ιδιαιτερότητες, που δεν περιορίστηκαν στην παρέμβαση-αναφορά-σίφουνα του κ. Γιώργου Αυτιά, αλλά και στο μεγάλο αριθμό πολιτικών προσώπων που έδωσαν το παρόν στην εκδήλωση.
 
Μάλιστα παρουσιάστηκε το φαινόμενο, παρόλο που η εκδήλωση ξεκίνησε με μισή ώρα καθυστέρηση, ακόμα και μετά την έναρξη να έρχονται οι πολιτικοί και άλλοι φορείς, και να ανεβαίνουν στο βήμα για να απευθύνουν χαιρετισμό… κατά κύματα.
 
Το μυστήριο έλυσε εν μέρει ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος, ο οποίος ζήτησε συγγνώμη από το κοινό για την καθυστέρηση, αλλά σημείωσε πως το μεσημέρι είχε τρεις κοπές βασιλόπιτας, πέραν της παρουσίας του σε εκδήλωση που είχε προγραμματίσει η Μητρόπολη.
 
«Μερικές φορές λέω, πως είμαι το πιο γρήγορο μαχαίρι της Αλεξανδρούπολης» σημείωσε αστειευόμενος ο Σεβασμιώτατος, κάτι που όμως, ας είμαστε ειλικρινείς, αντιπροσωπεύει την ωμή αλήθεια.
 
Γιατί όχι μόνο ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως, αλλά και όλοι οι μητροπολίτες αυτή την εποχή, αποδίδονται σε ένα αγώνα δρόμου (αγώνα πίτας;) ώστε να καλύψουν όλα τα αιτήματα, και τους συλλόγους που κάνουν κοπές… κατά ριπάς.
 
Άλλωστε και ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής Παντελεήμων έχει ουκ ολίγες φορές, αφού έχει ευλογήσει τη βασιλόπιτα, βοηθήσει τον πρόεδρο του συλλόγου που παλεύει με την πίτα, δίνοντας του προτάσεις για τον σωστό χωρισμό της ώστε τα κομμάτια να είναι ίδια.
 
Πολύ φοβόμαστε όμως ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση βλέπουμε την πίτα και χάνουμε το δάσος.
 
Και αυτό γιατί όλες αυτές οι εκδηλώσεις, αποτελούν ευκαιρία για τα μέλη των συλλόγων ή των ομάδων να έρθουν πιο κοντά, να γνωριστούν ίσως καλύτερα, και να συσφίξουν τις σχέσεις τους συμμετέχοντας σε μια κοινή εκδήλωση.
 
Η προσήλωση στην πίτα, και στις ομιλίες που προηγούνται και έπονται, οι οποίες φέτος αναμένονται επικές και μπορεί να κουράσουν και τους πιο φανατικούς παρακολουθούντες την πολιτική σκηνή, μάλλον δεν θα πρέπει να είναι απόλυτη, και να αποτελεί μόνο ένα ήσσον μέρος του λόγου για τον οποίο όλοι μαζεύτηκαν σε ένα χώρο.
 
Επειδή όμως το απαρατήρητο ξεκίνησε εύθυμα και υπαναχώρησε σε μια κάποια περιορισμένη έστω  μουντή διάθεση, ας καταλήξουμε με έναν, ας τον πούμε αστεϊσμό: δεν θα είχε πλάκα να έκαναν έναν διαγωνισμό όπου θα κερδίζει όποιος μπορεί να κόψει όχι μόνο πιο γρήγορα, αλλά και με περισσότερη ακρίβεια;
 
Ο νικητής θα κερδίζει ένα ρομπότ-ομοίωμα, ώστε να μοιράζεται η δουλειά του κοψίματος της πίτας και να μπορεί να τις προλαβαίνει όλες και στην ώρα τους.Κ.Μ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.