Το περπατημα κανει καλο στην υγεια

Η απάντηση Δ. Μιχαηλίδου για το κλείσιμο σχολείων

Σε επίκαιρη ερώτηση για το κλείσιμο σχολείων που θα έχει σαν αποτέλεσμα παιδιά να αναγκάζονται να περπατήσουν δύο και τρία χιλιόμετρα για να πάνε σχολείο κλήθηκε να απαντήσει η υφυπουργός Παιδείας.  Και αντί βεβαίως να ακολουθήσει την «πεπατημένη» και να πει «θα το δούμε το θέμα», «θα το εξετάσουμε» και άλλα τέτοια, επέλεξε να δοκιμάσει μια άλλη πιο «σουρεαλιστική» επιχειρηματολογία.

Είπε λοιπόν: «Τι λέτε και οι δύο και καταλαβαίνω ότι συμφωνείτε σε αυτό; Ότι έχουμε δύο ή τρία σχολεία στα οποία τα παιδιά θα χρειαστεί να περπατούν ένα ή δύο χιλιόμετρα την ημέρα και αυτό είναι πάρα πολύ. Εδώ θα μου επιτρέψετε να διαφωνήσουμε. Δεν θα κάνω επίκληση στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, ο οποίος λέει ότι είναι καλό και σωστό να περπατούμε όλοι οκτώ χιλιόμετρα τη μέρα. Αυτά μας λέει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας. Μακάρι να ήταν χαμηλότερο, να μπορούσαμε να τα κάνουμε και εμείς. Δεν ξέρω αν πλέον το καταφέρνετε. Εγώ δυστυχώς δεν το καταφέρνω πλέον».

Η υφυπουργός Παιδείας, μάλιστα, επιχειρηματολόγησε ότι τα χιλιόμετρα που θα αναγκάζονται να κάνουν τα παιδιά για να πάνε στο σχολείο δεν είναι αποτρεπτικά. «Όμως, όταν ζητούμε από παιδιά Γυμνασίου και όχι Δημοτικού, που μπορώ να καταλάβω ότι υπάρχει και ένα πρόβλημα ασφάλειας, να περπατούν ένα, ενάμιση χιλιόμετρο την ημέρα για να πάνε στο σχολείο τους, δεν είναι ένα πρόβλημα το οποίο η εκπαιδευτική κοινότητα και εγώ ως υπεύθυνη σ’ αυτό το Υπουργείο, αλλά και ως εκπαιδευτικός η ίδια, θεωρώ ότι είναι αποτρεπτικό, ότι είναι εξαιρετικά υψηλό», είπε.

«Οι διαδικασίες των συγχωνεύσεων υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν. Και αυτό γιατί γίνεται; Γιατί είναι προς το συμφέρον και των παιδιών και των εκπαιδευτικών», πρόσθεσε η υφυπουργός Παιδείας.

Να προσθέσουμε και το παντεσπάνι στα σχολικά γεύματα κυρία υφυπουργέ. Είναι θρεπτικότατο όπως μαθαίνουμε. Κι αυτό για δικό τους όφελος θα είναι.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.