Το πειραμα του Ερατοσθενη στο Ειδικο Γυμνασιο Λυκειο Κομοτηνης

Βιωματική δράση στην αυλή του σχολείου

Τη Δευτέρα 20 Μαρτίου 2023, την ημέρα της εαρινής ισημερίας, μαθητές και εκπαιδευτικοί του Ειδικού Γυμνασίου Λυκείου πραγματοποιήσαν στην αυλή του σχολείου τους την βιωματική δράση με τίτλο «Το πείραμα του Ερατοσθένη για τον υπολογισμό της ακτίνας της Γης 2023».

Την ημέρα της εαρινής ισημερίας, που χαρακτηρίζεται ως «η αρχή της άνοιξης», ο ήλιος βρίσκεται ακριβώς πάνω από τον ισημερινό της γης, με αποτέλεσμα η νύχτα και η μέρα να έχουν ίση διάρκεια σε οποιοδήποτε σημείο της γης.

Βασικός στόχος της δράσης είναι η ανάδειξη του πειράματος ως αναπόσπαστο συστατικό της εκπαιδευτικής διαδικασίας, μέσα από τη συμμετοχή μαθητών και εκπαιδευτικών σε βιωματικές και συνεργατικές ανακαλυπτικές δραστηριότητες.

Το πείραμα του Ερατοσθένη δίνει την ευκαιρία σε μαθητές από σχολεία όλης της Ελλάδας να υπολογίσουν την περιφέρεια της Γης, επαναλαμβάνοντας το διάσημο πείραμα του αρχαίου Έλληνα μαθηματικού, αστρονόμου και φιλόσοφου Ερατοσθένη.

Τη δράση συντόνισαν οι εκπαιδευτικοί: Κάλτσου Μαρία, Κεχαΐδου Κυριακή και Σεφεριάδου Σοφία, με την υποστήριξη της υπεύθυνης του ΕΚΦΕ Ροδόπης, Κυριαζοπούλου Σοφίας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.