Το παρεκκλησι της Αγιας Παρασκευης μερικως «ανετοτερο»

Απαρατήρητα

Μια ωραία έκπληξη περίμενε τους πιστούς που επισκέφθηκαν το παρεκκλήσι της Αγίας Παρασκευής, που είναι και η πολιούχος αγία της πόλης μας, στο ομώνυμο πάρκο την ημέρα της γιορτής της.
 

Στο παρεκκλήσι οι προσεκτικοί είχαν ήδη παρατηρήσει ότι εξωτερικά ο ναός επενδύθηκε με δίχρωμα μπεζ και βυσσινί διακοσμητικά τούβλα για να μονωθεί, όπως είχαν επίσης παρατηρήσει ότι δίπλα στον μικρό βασικό πρόναο είχε ξεκινήσει να κτίζεται, και πλέον τον είδαμε τελειωμένο, χώρος για τα μανουάλια και το άναμμα των κεριών. Στη φετινή γιορτή είδαμε τον νέο αυτό χώρο να είναι ενοποιημένος με τον κυρίως ναό έτσι ώστε ο πρόναος να είναι πλέον πολύ περισσότερο λειτουργικός, και στον κενό χώρο που άφησαν τα μανουάλια να έχουν τοποθετηθεί στασίδια και οι τοίχοι να έχουν διακοσμηθεί από πολύ όμορφες μεγάλες ζωγραφισμένες εικόνες, δωρεά οικογενειών της Κομοτηνής, που μέχρι σήμερα θα ήταν κάπου αποθηκευμένες.
 
Πολύ ωραίες κινήσεις,  και πολύ περισσότερη η ευλάβεια και ο σεβασμός που εγείρουν στον πιστό οι πολυκαιρισμένες εικόνες, που αναρτήθηκαν, με τις χειρόγραφες αφιερώσεις!!!
 
Και του χρόνου!!! Ν.Τ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.