Το παραπονο συμπολιτη μας για τη δυσωδια των καδων και το χαλασμενο επι 10ετια πλυντηριο του δημου

Απαρατήρητα

Το πρόβλημα με την δυσωδία που αναβλύζει από τους κάδους και γίνεται ανυπόφορο σε πολλές των περιπτώσεων ιδίως με το που το θερμόμετρο παίρνει την ανιούσα δεν είναι καινούργιο στην πόλη μας. Κάθε χρόνο εκφράζεται από τα στόματα διάφορων κατοίκων στις γειτονιές της πόλης μας.

Ένα τέτοιο παράπονο δεχθήκαμε από συμπολίτη μας (του οποίου το όνομα είναι στη διάθεση της εφημερίδας μας), ο οποίος περιγράφει γλαφυρά το παράπονο του. Μη μένοντας ωστόσο εκεί περιγράφει την πρωτοβουλία που έλαβε γειτόνισσά του. Γιατί όπου δεν μπορεί ο δήμος, οι πολίτες μπαϊλντισμένοι από τα παρακαλετά παίρνουν την κατάσταση στα χέρια τους.

Μας γράφει λοιπόν ο συμπολίτης μας:

«Δευτέρα, 19 Ιουλίου, πρωί, 06.30 περίπου.  Χωρίς βροχή και τα νερά λίμναζαν δίπλα στους κάδους απορριμμάτων.  Απόρησα. Πού βρέθηκαν τόσα νερά; Σκέφτηκα ότι θα πέρασε, μετά από μια και πλέον δεκαετία, το πλυντήριο κάδων του Δήμου.

Αμ δε! Η πραγματικότητα με προσγείωσε ανώμαλα. Μια  καλή και φιλότιμη γειτόνισσα, σηκώθηκε πρωί πρωί, αφού ξάπλωσε τους κάδους και με μια τσουγκράνα τράβηξε τα  κολλημένα στον πάτο των κάδων απορρίμματα, τους έπλυνε με νερό που πήρε με  λάστιχο από το δίκτυο ύδρευσης του σπιτιού της.

Ένιωσα αμηχανία και ντροπή, απροσδιόριστα στην αρχή, όμως  μετά συνειδητοποίησα δυο λόγους. Ο πρώτος που δεν ανέλαβα εγώ αυτή την πρωτοβουλία. Και ο δεύτερος για λογαριασμό του Δήμου, που μετά από δέκα και πλέον χρόνια δεν μπόρεσε να διορθώσει την όποια βλάβη είχε προκληθεί, στο αυτοκινούμενο πλυντήριο κάδων.

Άραγε να ελπίζουμε σε λύσεις σαν της φιλότιμης γειτόνισσας ή στο αυτονόητο που είναι η επαναλειτουργία  του πλυντηρίου κάδων;»

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.