Το παιχνιδι των στηριξεων καλα κρατει στην Περιφερεια

Οι παρουσίες στις προεκλογικές ομιλίες των δύο επικρατέστερων διεκδικητών

Με τις αυτοδιοικητικές εκλογές να έχουν μπει στην τελική τους ευθεία, κάθε στήριξη είναι σημαντική για τους υποψηφίους, που κάνουν ό,τι μπορούν για να συγκεντρώσουν όσο το δυνατόν περισσότερες ψήφους.

Στην Περιφέρεια όμως έχουμε μια ιδιάζουσα περίπτωση, μιας και οι δύο συνδυασμοί που φαίνεται να έχουν το σημαντικότερο momentum, η Νέα Περιφερειακή Αναγέννηση και η Περιφερειακή Σύνθεση, ουσιαστικά προέρχονται, αν και η σύνθεσή τους είναι πολυσυλλεκτική, από την ΝΔ, και έτσι τείνουν να βλέπουν στήριξη από στελέχη της.

Βέβαια μόνο μία, η Νέα Περιφερειακή Αναγέννηση, έχει το χρίσμα από το κόμμα, και έτσι εκεί δίνουν το βάρος τους όσους κατέχουν κάποια θέση, από Βουλευτές μέχρι στελέχη, όμως αυτό δεν σημαίνει πως δεν υπάρχουν και στηρίξεις, διαφορετικής έντασης, αλλά πολλές φορές και αυτές με τη σημειολογία τους, προς την Περιφερειακή Σύνθεση.

Χαρακτηριστικότερη ήταν αυτή της Μαρίνας Παυλίδη, κόρης του αείμνηστου Περιφερειάρχη, η οποία ήταν και υποψήφια Βουλευτής της ΝΔ το 2019, ενώ πριν τις εθνικές εκλογές είχε στηρίξει τον κ. Μέτιο.

Η κ. Παυλίδου έδωσε το παρών τόσο στην παρουσίαση των υποψηφίων του κ. Τοψίδη στην Ξάνθη, όσο και στην Κομοτηνή, ενώ συμμετέχει στην προσπάθεια που κάνει η παράταξη για να κόψει πρώτη το νήμα. Όμως στην Κομοτηνή είχαμε την επανεμφάνιση και άλλου αυτοδιοικητικού του πρώην Δημάρχου κ. Δημήτρη Κοτσάκη, που και αυτός ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του κ. Τοψίδη.

Φαίνεται όμως πως η κομματική πειθαρχία, τουλάχιστον όσο αφορά την παρουσία στις εκδηλώσεις των υποψηφίων, δεν εφαρμόζεται, ή τουλάχιστον δεν τηρείται, στις εκδηλώσεις στην γειτονική Ξάνθη.

Εκεί τόσο ο νυν Δήμαρχος όσο και αρκετοί υποψήφιοι, παρέστησαν τόσο στην ομιλία του κ. Μέτιου, αλλά και σε αυτή του κ. Τοψίδη. Εκεί ήταν και αρκετά στελέχη του κόμματος, κάποια από τα οποία στηρίζουν ανοιχτά, άλλα λιγότερο τον κ. Τοψίδη.

Στην δε Αλεξανδρούπολη, είχαμε και πολιτικό πολιτισμό, μιας και ο νυν Δήμαρχος, κ. Ζαμπούκης, ένας από τους λίγους υποψήφιους δημάρχους φέτος στην Αλεξανδρούπολη που δεν προέρχεται από την ΝΔ, ήταν παρών και στις δύο παρουσιάσεις.

Από την άλλη στην κεντρική προεκλογική εκδήλωση του κ. Μέτιου, οι παρουσίες ήταν περισσότερο θεσμικές. Έτσι το παρών έδωσαν ο πρώην Υπουργός και σύμβουλος του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη κ. Γιώργος Καλαντζής, ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ κ. Ορφέας Γεωργίου, ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ροδόπης κ. Δημήτρης Ερελιάδης και ο πρόεδρος του ΤΕΕ Θράκης κ. Δημήτρης Λουρίκας. Αντίστοιχες θεσμικές παρουσίες, τουλάχιστον από πρόσωπα που προέρχονται από το χώρο της ΝΔ υπήρχαν και στις λοιπές Περιφερειακές Ενότητας κατά τη διάρκεια των πολιτικών εκδηλώσεων του κ. Μέτιου.

Σε αυτή την συμπιεσμένη εκλογικά περίοδο, κάθε τι μετράει, θα δούμε όμως τελικά πώς θα μετρήσει στην κάλπη.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.