Το οσκαρ ποιοτητας στον «Δραμινο» χυμο Ροδιου του ΑΣΟΠ Αγιου Αθανασιου

Όχι ένα, όχι δύο, αλλά εκατόν οκτώ ελληνικά προϊόντα έλαβαν προσφάτως το «όσκαρ» ποιότητας του αγροτοδιατροφικού τομέα, ήτοι το Βραβείο Ανώτερης Γεύσης, που διοργανώνει το Διεθνές Ινστιτούτο Γεύσης και Ποιότητας (International Taste & Quality Institute – iTQi), μία φορά τον χρόνο στις Βρυξέλλες.
 
Στην φετινή διοργάνωση 108 συνολικά ελληνικά προϊόντα, τόσο μεγάλων ομίλων και πολυεθνικών του κλάδου, όσο και μικρότερες επιχειρήσεις και παραγωγοί, διακρίθηκαν, αποσπώντας τα χρυσά αστέρια ποιότητας, τα οποία και θα κοσμούν για τα επόμενα τρία χρόνια και τις συσκευασίες τους.


 
Τις περισσότερες διακρίσεις απέσπασαν όπως ήταν λογικό τα προϊόντα της κατηγορίες ελιά και ελαιόλαδο, με δέκα συνολικά ελληνικά προϊόντα να φεύγουν με την διάκριση, από Καλαμάτα, Μυτιλήνη, Κόρινθο, Λήμνο, Σπάρτη και Αττική ενώ περί τα 30 γαλακτοκομικά προϊόντα, όπως φέτα, γραβιέρα, κασέρι και γιαούρτι από Τρίκαλα, Αρκαδία, Χαλκιδική, Βόλο, Ημαθία, Κιλκίς, Ιωάννινα, επιβραβεύτηκαν για τη γεύση και την ποιότητά τους.
 
Οι διακρίσεις αυτές δεν σταμάτησαν όμως εκεί καθώς και προϊόντα από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, έλαβαν βραβεία ποιότητας, όπως ο φυσικός χυμός ροδιού από τον ΑΣΟΠ Αγίου Αθανασίου της Δράμας.
Μία διάκριση που επιβεβαιώνει την πλούσια και ποιοτική παραγωγή της περιοχής μας και στον αγροτοδιατροφικό τομέα.
 
Τα συγχαρητήρια στο σύνολο του ΑΣΟΠ Αγίου Αθανασίου! Ν.Β.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.