Το νεκροταφειο της Οδου «Εθελοντη Αιμοδοτη»

Απαρατήρητα

Μία πολύ ενδιαφέρουσα παρατήρηση έκανε ο συνάδελφος δημοσιογράφος Σάκης Αντωνίου διερχόμενος έξω από μουσουλμανικό νεκροταφείο της Κομοτηνής.
 
Η παρατήρηση αυτή αφορά στην ονομασία της οδού έμπροσθεν του νεκροταφείου, η οποία ονομάζεται «Εθελοντή Αιμοδότη». Το σχετικό φωτογραφικό ντοκουμέντο ανήρτησε ο κ. Αντωνίου στο προσωπικό του προφίλ στο facebook επισημαίνοντας το προφανές ότι αν μη τι άλλο η ονοματοδοσία ενός δρόμου έμπροσθεν νεκροταφείου με την πλέον «ζωογόνα», όπως υπογράμμισε και ο ίδιος ιδιότητα ενός αλληλέγγυου ανθρώπου, αυτής του αιμοδότη είναι αν μη τι άλλο τουλάχιστον ατυχής.
 
Ο ίδιος εξέφρασε τα ερωτηματικά του σχετικά με το σκεπτικό πίσω από την απόφαση της ονοματοδοσίας μίας και όπως σημείωσε το νεκροταφείο βρίσκεται πολλά πολλά χρόνια εκεί. Ερωτηματικά τα οποία εκφράζουμε αντιστοίχως και εμείς, μιας και ούτε στην σφαίρα του black χιούμορ μπορούμε να εντάξουμε την εν λόγω επιλογή.
 
Θα μου πείτε τώρα η ευθύνη «βαραίνει» το αρμόδιο Δημοτικό Συμβούλιο, εν προκειμένω αυτό της Κομοτηνής, την σχετική απόφαση του οποίου ευχαρίστως να αναζητήσουμε αν και έχοντας εμπειρία επί αντίστοιχων αποφάσεων, ενδεχομένως απλά να συμφώνησαν με την πρόταση της αρμόδιας επιτροπής.
 
Σε κάθε περίπτωση  το σκεπτικό κάθε εμπλεκομένου, μάλλον λανθάνον είναι. Ν.Β.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.