Το μυθιστορημα του Χρηστου Χαρτοματσιδη «Μια εταιρα θυμαται – μη ηρωικο μυθιστορημα» και στα βουλγαρικα

15 χρόνια μετά την πρώτη κυκλοφορία του μυθιστορήματος

15 χρόνια μετά την πρώτη κυκλοφορία του μυθιστορήματος του αγαπημένου γιατρού και συγγραφέα Χρήστου Χαρτοματσίδη, «Μια εταίρα θυμάται – μη ηρωικό μυθιστόρημα» από τις εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα, αυτές τις μέρες αυτό ξεκίνησε να διαγράφει την αναγνωστική του πορεία, εκδιδόμενο και στα βουλγαρικά.

Την είδηση την πληροφορηθήκαμε από τον λογαριασμό του συγγραφέα στο fb,  όπου ο Χ.Χ. ευχαριστεί τον Rumen Leonidov που συμμετείχε στην παραγωγή του βιβλίου, τον Εκδοτικό Οίκο Δαυλός, καθώς και τον σημαντικό θεωρητικό και κριτικό της νεοελληνικής λογοτεχνίας κ. Αλέξη Ζήρα που υπογράφει τον πρόλογο. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Αλέξης Ζήρας ήταν παρών στην παρουσίαση του βιβλίου στην Κομοτηνή που έγινε το 2009 στο υπέροχο βιβλιοπωλείο του Ανδρέα και της Κούλας Καφετζή, πραγματοποιώντας μια εκ βαθέων και αποκαλυπτική της συγγραφικής μαεστρίας με την οποία είναι γραμμένο το μυθιστόρημα παρουσίαση. Εστίασε επίσης στο υποδόριο χιούμορ που διαποτίζει την πολιτική θεώρηση της διαμορφούμενης σύγχρονης πραγματικότητας στη χώρα μας και τη Θράκη και πρωταγωνιστεί στο μυθιστόρημα, με φόντο ως πρόσχημα το αρχαίο παρελθόν  Σπάρτης και Θράκης.

 Το βιβλίο κυκλοφορεί στα βουλγαρικά από τις εκδόσεις “Fakel” και προπομπός της πορείας του στα βουλγαρικά γράμματα μπορεί να θεωρηθούν τα δυο παμβουλγαρικά βραβεία που έχουν ήδη λάβει δυο από τα πεζογραφικά έργα του Χρήστου Χαρτοματσίδη.      

Καλοτάξιδη και στη γείτονα χώρα η υπέροχη εταίρα σας κ. Χαρτοματσίδη!!!! (Τ.Β.)

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.