Το μονο που μας ελειπε ηταν το ελευθερο καμπινγκ

Πολύς ντόρος έγινε χθες με την ερώτηση που κατέθεσαν 38 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με την οποία ζητούν τη νομιμοποίηση του ελεύθερου κάμπινγκ, σημειώνοντας πως τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του (άμεση αλληλεπίδραση με το φυσικό περιβάλλον, αυτοοργάνωση, συμβίωση) ανταποκρίνονται στις σωματικές, ψυχικές και πνευματικές ανάγκες πολλών ατόμων, που αδυνατούν να τις καλύψουν με την καθολική απαγόρευσή του, γεγονός που μεταφράζεται σε «στέρηση του συνταγματικού δικαιώματος ελεύθερης ανάπτυξης της προσωπικότητάς τους».

Στην ερώτηση αναφέρεται μάλιστα ότι «στις ισχύουσες διατάξεις επιλέχθηκε να επικρατήσει ως αγαθό αξιότερο έννομης προστασίας, το ατομικό δικαίωμα στην οικονομική ελευθερία και στην οικονομική ανάπτυξη στον τομέα του τουρισμού, με ταυτόχρονη προβολή των αγαθών της δημόσιας υγείας και του προστατευόμενου περιβάλλοντος, έναντι των δικαιωμάτων ελεύθερης ανάπτυξης της προσωπικότητας του ατόμου, της ισότητας και της απόλαυσης του φυσικού περιβάλλοντος, τα οποία πλήττονται δυσανάλογα». 

Όπως καταλαβαίνεται λοιπόν πλέον τα έχουμε όλα λυμένα και προσθέτουμε τις τελευταίες πινελιές του αναπτυξιακού μας σχεδιασμού. Γιατί είναι «φλέγον» ζήτημα η άρση της απαγόρευσης του ελεύθερου κάμπινγκ. Άλλωστε σε συνομιλίες που έχουμε κι εμείς για τα περί της καθημερινότητας αυτό με το οποίο ασχολούμασταν ήταν τι ωραία που θα ήταν αν επιτρεπόταν το ελεύθερο κάμπινγκ. Με την κοιλιά μας γεμάτη, το οχτάωρο μας, χωρίς χρέη η μόνη μας αγωνία ήταν το ελεύθερο κάμπινγκ… Σας διαβεβαιώνω… Χ.Λ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.