Το μηνυμα της ενθυμησης του Συλλογου Νεολαιας Κοινοτητας Φαναριου

Απαρατήρητα

Τον Σύλλογο Νεολαίας Κοινότητας Φαναρίου μας υπενθύμισε η πρόσφατη απόφαση του Δήμου Κομοτηνής για την ίδρυση του Κέντρου Νεολαίας και Εθελοντισμού.

Ένας Σύλλογος ο οποίος ιδρύθηκε αν θυμόμαστε καλά το 2015 με στόχο την ανάδειξη του παραλιακού οικισμού του Δήμου Κομοτηνής, των ιδιαίτερων και μοναδικών χαρακτηριστικών του αλλά και με τον στόχο την εγκαθίδρυσης μιας συλλογικής συνείδησης των κατοίκων του οικισμού για την προστασία του περιβάλλοντος και την διαμόρφωση μιας καλύτερης καθημερινότητας.

Στις δράσεις του άλλωστε περιλαμβάνονταν μεταξύ άλλων εθελοντικοί καθαρισμοί, δράσεις περιποίησης και αναβάθμισης δημοσίων χώρων κ.α.

Θυμηθήκαμε όμως μαζί με την ύπαρξη του Συλλόγου και το άδοξο τέλος του που ήρθε 2,5 χρόνια μετά και μάλιστα με τελειωτικό όπως είχαμε γράψει και τότε «χτύπημα» του βανδαλισμού της έδρας του, που σύμφωνα με την τότε ανάρτηση των μελών του οφειλόταν κυρίως σε «άγνωστούς νέους».

Η αναπόληση αυτή στο πρόσφατο παρελθόν γίνεται μόνο και μόνο για την παραδοχή ότι το όποιο εγχείρημα που αφορά τους νέους, από όποιον και αν προέρχεται και όποια στήριξη και αν «απολαμβάνει» δεν θα μπορέσει να έχει επιτυχία ή τουλάχιστον την απαιτούμενη συνέχεια στον χρόνο αν οι ίδιοι οι νέοι δεν το «αγκαλιάσουν».

Αν δεν κατανοήσουν και δεν υιοθετήσουν και την δική τους μεγάλη ευθύνη για την επίτευξη των πολυπόθητων αλλαγών που επιθυμούν οι ίδιοι για τις ζωές και την καθημερινότητά τους, αν κοινώς δεν γίνουν συμμέτοχοι.

Το στοίχημα λοιπόν του Κέντρου Νεολαίας και Εθελοντισμού, σε μία πόλη που επίσης έχει αποδείξει γερά αντανακλαστικά στο κομμάτι του εθελοντισμού, αφορά μόνο μια πλευρά και είναι η πλευρά αυτών στους οποίους απευθύνεται, στους νέους.

Είθε να το αγκαλιάσουν λοιπόν!

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.