Το μετρο της «Δημοκρατιας της Ξυλαγανης»

Απαρατήρητα

Το έργο της, που δεν είναι άλλο από την διακωμώδηση της επικαιρότητας, τοπικής, πανελλαδικής και όχι μόνο, συνεχίζει ακάθεκτη η facebookική σελίδα «Republic of Xylagani», ελληνιστί «Δημοκρατία της Ξυλαγανής».
 
Πριν από σχεδόν έναν χρόνο είχαμε γράψει σχετικά με τις αναρτήσεις της  σελίδας και τις μεγάλες δόσεις αυτοσαρκασμού που αυτές εμπεριέχουν, ωστόσο ομολογούμε πως η τελευταία ανάρτηση ξεπέρασε κάθε προηγούμενο.
 
Συγκεκριμένα όπως μπορεί κανείς να δει, οι διαχειριστές της σελίδας ανακοίνωσαν τη «νέα εποχή» για τη «Δημοκρατία της Ξυλαγανής» που εγκαινιάζεται με την ολοκλήρωση του μεγαλεπήβολου έργου της κατασκευής του Σκορδό-Μετρό.
 
Προφανώς επηρεασμένοι από τα πρόσφατα «εγκαίνια» του Μετρό της Θεσσαλονίκης, δια χειρός   μάλιστα του πρωθυπουργού, ανακοίνωσαν την ολοκλήρωση των «έργων» του Ξυλαγανιώτικου μετρό, που όπως επισημαίνουν «αναμένεται να δώσει μεγάλη ανάσα στις καθημερινές μετακινήσεις των πολιτών της Ξυλαγανής».
 
Μάλιστα το περίφημο έργο αποτελείται από 4 γραμμές που συνδέουν διάφορα σημαντικά σημεία τους οικισμού όπως η γραμμή 1 που θα διέρχεται από: XYLAGANI ARENA- ΓΥΜΝΑΣΙΟ- ΜΟΥΣΕΙΟ- ΠΛΑΤΕΑ- ΜΠΟΥΓΑΣ FOUNDATION- ΜΠΑΪΡ-ΚΛΙΓΚΑΚΙ- ΑΡΠΑΛΙΚΙΑ- ΚΑΡΑΓΑΤΣΙΑ-ΜΠΑΝΤΙΜΙΕΣ-ΔΗΜΟΤΙΚΟ- ΜΝΗΜΑΤΑ.
 
Το έργο  υπογράφει το Υπουργείο Μεταφορών & Δικτύων της Δημοκρατίας της Ξυλαγανής και όπως επισημαίνουν έχει χρηματοδοτηθεί κατά 480% (!) από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
 
Όσοι αναμένεται να βρεθείτε το επόμενο διάστημα στη «Δημοκρατία της Ξυλαγανής» μπορείτε να κάνετε χρήση του μετρό της, ενώ σε λίγους μήνες αναμένεται να είναι έτοιμη και η γραμμή 4 που βρίσκεται υπό κατασκευή. Βεβαίως οφείλουμε να επισημάνουμε πως τα σχόλια στη σχετική ανάρτηση φανερώνουν και τα αιτήματα των κατοίκων του οικισμού για περαιτέρω διεύρυνση των γραμμών για την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτησή τους.
 
Στα εγκαίνια δε του έργου πέραν του Προέδρου της κ. Πέτρου Πουλαράκη και του Αρχιεπισκόπου Σκορδόθεου, το παρών έδωσαν και «υψηλές» προσωπικότητες διεθνούς κύρους, όπως ο Ζαντ Κλωντ Γιούνκερ, ο οποίος είχε την ευκαιρία μετά το τέλος της τελετής να δοκιμάσει τα παραδοσιακά τοπικά οινοπνευματώδη ποτά στην κεντρική πλατεία του οικισμού. Με αποτέλεσμα στη βόλτα με το μετρό που ακολούθησε αντί για τη στάση στο Μπαϊρ να κατεβούν στη στάση της Μαρώνειας.
 
Άιντε και στης Κομοτηνής τώρα! Ν.Β.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.