Το μετεωρο βημα προς την κανονικοτητα

Απαρατήρητα

Ξεκίνησαν λοιπόν τη λειτουργία τους εστίαση και καφέ, έστω και με περιορισμούς, και οι Κομοτηναίοι τα τίμησαν δεόντως, έχοντας στερηθεί το άθλημα για σχεδόν 7 μήνες.

Δεν θα επαναλάβουμε εδώ τα περί σταδιακής επιστροφής στην κανονικότητα, αυτά έχουν ήδη αναλυθεί αλλού, από καλύτερους από εμάς (θέλουμε να ελπίζουμε). Αυτό που παρατηρήσαμε όμως είναι πως η ανησυχία δεν βρίσκεται μόνο στους πολίτες, που θέλουν να επιστρέψουν στους κανονικούς τους ρυθμούς, αλλά και από τους επαγγελματίες, γιατί οι τελευταίοι 14 μήνες το μόνο που έχουν αποδείξει είναι πως κυριολεκτικά, δεν ξέρουμε τι μας ξημερώνει.

Μια ανησυχητική υπενθύμιση αποτέλεσε η Κάλυμνος, η οποία μπήκε σε ολικό lockdown μέχρι την επόμενη Δευτέρα, αν και, είναι αλήθεια, υπάρχει η πιθανότητα το ολικό lockdown να συνεχίσει και την επόμενη εβδομάδα.

Περιπτώσεις σαν και αυτή, βοηθούν ώστε ο όποιος ενθουσιασμός να είναι περιορισμένος, και τους επαγγελματίες να ανησυχούν για τυχόν επιδείνωση, που θα οδηγήσει στο κλείσιμο ξανά, που θα έχει σημαντικές αρνητικές συνέπειες την ώρα που προσπαθούν να κάνουν μια νέα αρχή, λόγω χαλάρωσης που δεν θα προέλθει από τους ίδιους.

Άλλωστε πέρυσι, περίπου τέτοια εποχή ή μάλλον λίγο αργότερα, επαναλειτουργούσαν, με την ελπίδα ότι δεν θα χρειαστεί να ξανακλείσουν, μια ελπίδα που διαψεύστηκε σκληρά. Και αυτές οι διαψεύσεις, έρχονται μαζί με πολλά άλλα αρνητικά.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.