Το Manneken Pis των Βρυξελλων ντυθηκε με τη θρακιωτικη φορεσια

Ως ένδειξη τιμής στα 40 χρόνια λειτουργίας του Συλλόγου Θρακιωτών Βρυξελλών

Το εμβληματικό σύμβολο της πόλης των Βρυξελλών, το Manneken Pis, ντύθηκε το Σάββατο με τη θρακιώτικη φορεσιά ως ένδειξη τιμής στα 40 χρόνια λειτουργίας του Συλλόγου Θρακιωτών Βρυξελλών. Το αγαλματάκι που συνήθως παραμένει γυμνό ντύνεται μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις κατόπιν σχετικής απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου που έχει συσταθεί προς τιμήν του. Υπογραμμίζει λοιπόν η κίνηση αυτή την εξέχουσα θέση του Θρακικού στοιχείου στην περιοχή των Βρυξελλών.

Η παράδοση της φορεσιάς

Η φορεσιά παραδόθηκε από τον πρόεδρο του Συλλόγου Θρακιωτών Βρυξελλών κ. Κωνσταντίνο Μπαμπατζίκη στους εκπροσώπους του Συλλόγου Manneken Pis, κατά τη διάρκεια τελετής που έλαβε χώρα στο Δημαρχείο της πόλης των Βρυξελλών. Την τελετή τίμησε με την παρουσία του ο Πρέσβης της Ελλάδας στο Βέλγιο, Διονύσιος Καλαμβρέζος. Μετά το πέρας της τελετής σχηματίστηκε πομπή από την Γκραν Πλας έως το χώρο όπου βρισκόταν ο Θρακιώτης, για μια ημέρα, Manneken Pis.

Η Θρακιώτικη φορεσιά που ο Σύλλογος Θρακιωτών Βρυξελλών προσέφερε

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις εκδηλώσεις προσκλήθηκε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θρακικών Σωματείων και παραβρέθηκε ως εκπρόσωπος ο Πρόεδρός της Αριστείδης Χρυσόπουλος.

Ο Πρόεδρος της ΠΟΘΣ Αριστείδης Χρυσόπουλος με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Θρακιωτών Βρυξελλών Κωνσταντίνο Μπαμπατζίκη

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.