Το Λαογραφικο Μουσειο Κομοτηνης δεν ειναι μονο για παιδια

Στα εκθέματα του Μουσείου ξεναγήθηκαν τα μέλη του Συλλόγου Βυζαντινού Φρουρίου

Την πόρτα του στον Πολιτιστικό Σύλλογο Περιοχής Βυζαντινού Φρουρίου άνοιξε την Κυριακή το Λαογραφικό Μουσείο Κομοτηνής, με την μουσειολόγο κ. Κέλυ Γκόγκου να ταξιδεύει τα μέλη του στο παρελθόν και στην ιστορία του τόπου μας με τον δικό της μοναδικό τρόπο.

Παρόλο που το τελευταίο διάστημα η έμφαση, και δικαίως, έχει πέσει στα εκπαιδευτικά προγράμματα του μουσείου και τις τάξεις όλων των βαθμίδων που το επισκέπτονται, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως το Λαογραφικό αποτελεί μια κιβωτό γνώσης για την περιοχή μας, με στοιχεία που ακόμα και κάτοικοί της μπορεί να μην γνωρίζουν.

Για αυτό και είναι θετικό που ένας δραστήριος σύλλογος, όπως αυτός του Βυζαντινού Φρουρίου, επέλεξε να πραγματοποιήσει αυτή την επίσκεψη, γιατί ένα αναπόσπαστο κομμάτι ενός ζωντανού μουσείου, όπως θέλουν να είναι το Λαογραφικό, είναι η παρουσία τόσο των επισκεπτών της πόλης, όσο και των ανθρώπων της.

Σύντομα ελπίζουμε να δούμε περισσότερες δράσεις από το Μουσείο, που θα αφορά και εκδηλώσεις σε αυτό, και ελπίζουμε πως το κοινό της Κομοτηνής θα τις αγκαλιάσει, αφήνοντας το αποτύπωμά του και ενισχύοντας το πολιτιστικό αποτύπωμα στην πόλη μας.  

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.