Το κοστος της κατασκευης των οικιων το μεγαλυτερο «αγκαθι» στην μετεγκατασταση του Αλαν Κογιου

Προχωρά με αργά βήματα η διαδικασία

Ολοκληρώθηκε η μελέτη του Ειδικού Χωρικού Σχεδίου για την μετεγκατάσταση Ρομά στην περιοχή  Αδριανουπόλεως του Δήμου Κομοτηνής, και έχουν βγει τα οικοδομικά τετράγωνα, οι όροι δόμησης ή χρήσης γης και έχουν χαρακτηριστεί οι χώροι όπου μπορούν να φιλοξενήσουν τους κατοίκους, σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο έργων κ. Δημήτρη Καρασταύρου, και απομένουν οι προεκτιμήσεις για τους κοινόχρηστους χώρους, τη ύδρευση, την αποχέτευση, τα αναγκαία κτίρια για την λειτουργία του οικισμού που θα κατασκευάσει ο Δήμος.

Όλα αυτά δείχνουν πως υπάρχει σχετική πρόοδος για το θέμα, όμως όλες οι μελέτες και όλοι οι σχεδιασμοί δεν μπορούν να έχουν αποτέλεσμα, αν δεν βρεθούν οι πόροι για το οικιστικό πρόγραμμα, που θα πρέπει να προέλθουν από την κεντρική κυβέρνηση.

Φυσικά όλα είναι θέμα πόρων, οι οποίοι αυτή τη στιγμή δεν έχουν διατεθεί, και κυρίως για το θέμα της κατασκευής των κατοικιών, που είναι και το σημαντικότερο.

Όπως σημείωσε ο κ. Καρασταύρου, το Υπουργείο, που έχει λάβει τη μελέτη για να πάρει ΦΕΚ, πρέπει να βρει και να παράσχει τα περίπου 30 εκ. ευρώ που θα χρειαστούν για την κατασκευή των οικιών, που είναι και το μεγαλύτερο «αγκάθι» μιας και η χρηματοδότηση για τις υποδομές μπορεί, σύμφωνα με τον ίδιο, να βρεθεί τρόπος να καλυφθεί μέσω ΕΣΠΑ ή άλλου χρηματοδοτικού προγράμματος.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.